V nedeljo kar dve tragični prometni nesreči

Eni nesreči je botrovala neprilagojena hitrost, v drugi voznik domnevno pod vplivom več prepovedanih substanc.
Fotografija: Predaja novih motornih vozil policije. Ljubljana, Slovenija 15.novembra 2016 [policija,policisti,motorna vozila,motorji,vozila,promet] Foto Jure Erzen/delo
Odpri galerijo
Predaja novih motornih vozil policije. Ljubljana, Slovenija 15.novembra 2016 [policija,policisti,motorna vozila,motorji,vozila,promet] Foto Jure Erzen/delo

Pri Izoli se je včeraj popoldne zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl voznik motornega kolesa. 

Policisti so na kraju ugotovili, da je 38-letni voznik osebnega avtomobila iz Ankarana peljal od krožišča pri bolnici proti Izoli. V desnem nepreglednem ovinku je z vozilom pričel zavijati levo preko polne neprekinjene sredinske črte na makadamsko pot. V tem trenutku je iz Izole pripeljal 39-letni voznik motornega kolesa iz Kopra. Ko je opazil osebni avto je zavrl, pri tem pa padel na levi bok in po drsenju po vozišču trčil v prednjo stran avtomobila. Motorist se je huje poškodoval. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer je umrl, so nesrečo opisali na Policijski upravi Koper. 

Vozniku osebnega avtomobila je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti po izdihanemu zraku z elektronskim alkotestom, ki je pokazal 0.00mg/l, hitri test na mamila pa je bil pozitiven na več vrst prepovedanih substanc.
Odrejen je bil še strokovni pregled. Sledi mu kazenska ovadba za nevarno vožnjo.
 

Umrl 50-letnik 


V nedeljo nekaj pred 18. uro se je v Žlebiču zgodila tragična prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik mopeda, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. 

Policisti so ugotovili, da je 50-letni mopedist zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v ovinku zapeljal izven vozišča ob desnem robu, s stopalko trčil v betonski jašek in padel na kamnito brežino, kjer je obležal.

Kljub hitri zdravniški pomoči je na kraju nesreče umrl. Policisti vse okoliščine nesreče še preiskujejo in bodo o
vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.