Ana Roš z licitacijo za septembrsko dobrodelno večerjo

Celoten znesek, ki ga bodo zbrali, bo prek dobrodelnega sklada, ki sta ga z možem odprla pri Slovenski karitas, namenjen družini, ki je ostala brez vsega.
Fotografija: Ana Roš. FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
Ana Roš. FOTO: osebni arhiv

Priznana kuharska mojstrica Ana Roš Stojan in njene ekipe restavracije Hiša Franko, bistroja Ana in Slon ter Pekarne Ana so se odločile pripraviti dobrodelno večerjo, s katero želijo pomagati prizadetim v poplavah. Njim bo namenjen izkupiček od vstopnic za večerjo, ki jih prodajajo na licitaciji. Večerja bo 4. septembra v bistroju Ana in Slon v Ljubljani.

»Naša odločitev, da združimo moči, izhaja iz globokega sočutja do vseh tistih, ki so jih prizadele poplave v Sloveniji. Med njimi so tudi ljudje, ki jih poznamo, naši prijatelji in kolegi,« je Ana Roš Stojan pojasnila svojo odločitev.

Celoten znesek, ki ga bodo zbrali, bo prek dobrodelnega sklada, ki sta ga z možem Urbanom Stojanom Rošem ob svoji poroki odprla pri Slovenski karitas, namenjen družini, ki je ostala brez vsega.

Pomoč tudi v prihodnje

V ekipi Ane Roš poudarjajo, da dobrodelna večerja ni le enkraten dogodek, temveč prvi korak v trajni podpori. »Naša skupna podpora se ne bo končala s to večerjo. Družino bomo spremljali tudi v prihodnje in ji pomagali, dokler si ne bo ustvarila vsaj približno človeku dostojnega življenja,« pravi Ana Roš Stojan.

V kuhinji se bo Ani Roš Stojan in Aninim ekipam pridružila tudi Martina Breznik iz Hiše Raduha iz Luč. Pri pripravi dobrodelne večerje pa bodo sodelovali tudi nekateri nekdanji člani ekipe Hiše Franko, med drugim sommelier Alen Audič in slaščičarka Maša Salopek.

Izklicna cena celotnega menija z vinsko ali brezalkoholno spremljavo znaša 520 evrov na osebo. Ker je število mest omejeno, priporočajo, da zainteresirani pohitijo pri licitiranju svoje vstopnice. Vsi, ki se večerje ne morejo udeležiti, a želijo prispevati, pa svoj prispevek lahko donirajo tudi neposredno prek Slovenske karitas.

Ekipa Hiše Franko se je sicer kot samostojna enota odločila tudi za dodatno finančno pomoč prizadetim v poplavah. Del dobička od prodaje kosil v Kobaridu vse tja do konca oktobra bo družina Hiše Franko namenila istemu dobrodelnemu skladu, ki je odprt pri Karitas.

Preberite še:

Obnavljamo Slovenijo

S projektom Obnavljamo Slovenijo ponujamo roko vsem žrtvam katastrofalnih poplav v Sloveniji. Tudi vi jim lahko pomagate z nakazilom v Sklad Ivana Krambergerja.

SMS-donacija: KRAMBERGER ali KRAMBERGER5 na 1919 in prispevali boste 1 evro oziroma 5 evrov.

Donacija na TRR: SI56 0292 2001 9831 742, s pripisom OBNAVLJAMO SLOVENIJO, sklic SI00 7265 ali s skeniranjem QR kode iz vaše mobilne banke.

Komentarji: