Blažu Torkarju mandat na čelu urada vlade za varovanje tajnih podatkov

Dr. Torkar, po izobrazbi zgodovinar, vladni urad za varovanje tajnih podatkov vodi že kot vršilec dolžnosti. Petletni mandat bo nastopil 13. decembra.
Fotografija: Torkar Blaž opravlja funkcijo vršilca direktorja vladnega urada za varovanje tajnih podatkov od letošnjega junija. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Torkar Blaž opravlja funkcijo vršilca direktorja vladnega urada za varovanje tajnih podatkov od letošnjega junija. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Vlada je na današnji seji za direktorja urada vlade za varovanje tajnih podatkov imenovala dr. Blaža Torkarja, ki urad vodi kot vršilec dolžnosti direktorja. Petletni mandat bo nastopil 13. decembra, z možnostjo ponovnega imenovanja.

image_alt
Akos bo vodil Marko Mišmaš, urad za varovanje tajnih podatkov Blaž Torkar

Torkar je diplomiral na Fakulteti za družbene vede ter končal doktorski študij iz sodobne zgodovine na Univerzi na Primorskem. Od junija 2023 opravlja funkcijo vršilca direktorja vladnega urada za varovanje tajnih podatkov.

Ob tem je predavatelj predmetov sodobne zgodovine na mariborski Filozofski fakulteti, bil pa je tudi predavatelj vojaške zgodovine, zgodovine vojskovanja in določenih tematik iz predmetov vojaške strategije in taktika na Centru vojaških šol Slovenske vojske.

V letih 2006–2020 je bil višji vojaški uslužbenec kustos na Poveljstvu za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje ter pedagog/andragog na Centru vojaških šol Slovenske vojske.

Komentarji: