Družbi United Group še ni treba prodati športnih programov

United Group lahko tako do končne odločitve v tem sodnem sporu še naprej opravlja svojo dejavnost.
Fotografija: Agencija za varstvo konkurence (AVK) je družbi United Group septembra letos odredila, da mora odprodati programe: SK1, SK2, SK3, SK4, SK5, SK6, SK1 HD, SK2 HD, SK3 HD, SK HD, SK Golf, SK Golf HD in Fishing and Hunting. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Agencija za varstvo konkurence (AVK) je družbi United Group septembra letos odredila, da mora odprodati programe: SK1, SK2, SK3, SK4, SK5, SK6, SK1 HD, SK2 HD, SK3 HD, SK HD, SK Golf, SK Golf HD in Fishing and Hunting. FOTO: Shutterstock

Ljubljana – Družbi United Group - v lasti ima Telemach, zanima pa se tudi za nakup Pop TV-ja in A Kanala – še ni treba v prodajo športnih programov, je odločilo vrhovno sodišče. United Group lahko tako do končne odločitve v tem sodnem sporu še naprej opravlja svojo dejavnost izdajanja športnih programov.

Agencija za varstvo konkurence (AVK) je družbi United Group septembra letos odredila, da mora odprodati programe: SK1, SK2, SK3, SK4, SK5, SK6, SK1 HD, SK2 HD, SK3 HD, SK HD, SK Golf, SK Golf HD in Fishing and Hunting. Na odločitev AVK so se pritožili, a je upravno sodišče razsodilo v prid AVK.



Drugače se je zdaj odločilo vrhovno sodišče, ki je izvrševanje odločbe zaustavilo, saj je, kot so pojasnili, družbi United Group uspelo dokazati, da bi s tem utrpeli »težko popravljivo škodo«, medtem ko agenciji ni uspelo ustrezno utemeljiti »prizadetosti javne koristi in koristi nasprotnih strank«.

United Group je pri AVK na svojo pobudo sprožila postopek o vprašanju športnih programov leta 2013. Istega leta je Siol TV sicer ostal brez programov Šport klub. V istem času pa so Telemach (kot že omenjeno, je ta v lasti United Group) in drugi operaterji normalno oddajali programe.

Če bo družba United Group neuspešna s tožbo, to pomeni tudi, da so pet let nezakonito prodajali športne programe. Agencija jim tako lahko izreče globo v višini do 10 odstotkov letnih prihodkov.

V družbi United Group so sicer že ob izdaji odločbe napovedali, da se bodo proti odločitvi borili z vsemi pravnimi sredstvi. Ogorčeni pa so bili tudi na tem, kako dolgo AVK sprejema odločitve.

Komentarji: