Janša in Kurz po delovnem zajtrku v severno steno Triglava

Za Kurza bo obisk prvo dvostransko srečanje v tujini po 25. februarju oziroma izbruhu pandemije novega koronavirusa.
Fotografija: Katera triglavska plezalna smer bo na programu jutrišnjega obiska Kurza, še ni znano. FOTO: Miha Pavšek/arhiv Giam/ZRC SAZU
Odpri galerijo
Katera triglavska plezalna smer bo na programu jutrišnjega obiska Kurza, še ni znano. FOTO: Miha Pavšek/arhiv Giam/ZRC SAZU

Slovenski premier Janez Janša bo jutri na delovnem obisku gostil avstrijskega kanclerja Sebastiana Kurza, s katerim se bosta naprej sešla na delovnem zajtrku. Kasneje pa bosta, kot se je razvedelo danes, obiskala severno steno Triglava.



Pogovori predsednikov slovenske in avstrijske vlade bodo sodeč po napovedih osredotočeni na dvostransko sodelovanje v boju proti pandemiji covida-19, bilateralne odnose med državama in aktualne evropske teme, so sporočili iz urada predsednika vlade. Kurza bo sprejel tudi predsednik države Borut Pahor.

Delovni obisk bosta z Janšo sklenila s plezalnim izletom. Triglavska severna stena je najmogočnejša, najvišja in najširša slovenska stena, čez katero potekajo številne plezalne smeri. Za Kurza bo obisk v Sloveniji prvo dvostransko srečanje v tujini po 25. februarju oziroma izbruhu pandemije novega koronavirusa.

FOTO: Roman Šipić/Delo
FOTO: Roman Šipić/Delo


Kot smo pisali, bosta slovenski gostitelj in avstrijski gost jutrišnje srečanje po napovedih izkoristila za to, da državi uskladita svoja stališča pred naslednjim vrhom EU, ki bo konec meseca, in pogovore o slovenskih pripravah na predsedovanje svetu EU v drugi polovici prihodnjega leta.

Čas, ki jima bo ostal, bosta namenila temam, ki bi letos najverjetneje dominirale v dvostranskih odnosih, če ne bi bilo pandemije.

Komentarji: