Kdo so poslovni liderji leta 2023?

Naziv AmCham podeljuje tistim, ki so s svojim vodenjem dober primer vzorništva in kulture dialoga ter spodbujajo nujne spremembe v družbi.
Fotografija: Poslovna liderja in liderki leta 2023 so Blaž Brodnjak, Enzo Smrekar, Aleša Mižigoj in Ana Petrič.FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Poslovna liderja in liderki leta 2023 so Blaž Brodnjak, Enzo Smrekar, Aleša Mižigoj in Ana Petrič.FOTO: Leon Vidic/Delo

Mladi predstavniki ameriške gospodarske zbornice AmCham Slovenija so v okviru izbora poslovnega liderja in liderke leta 2023 na zmagovalni oder poslovnega liderstva postavili Blaža Brodnjaka, Enza Smrekarja, Alešo Mižigoj in Ano Petrič.

Naziv podeljujejo tistim, ki so s svojim vodenjem dober primer vzorništva in kulture dialoga ter prek svojega delovanja spodbujajo nujne spremembe v poslovnem svetu in družbi.

Kot so v današnjem sporočilu za javnost zapisali v AmChamu, predsednik uprave NLB Brodnjak »Slovenijo v bančnem pogledu postavlja nazaj na zemljevid razvite Evrope«. »To bistveno prispeva tudi k bonitetnim ocenam Slovenije in njenega gospodarstva, tako da investitorji Slovenijo ocenjujejo kot potencial za naložbe, čeprav je ovir še veliko,« so utemeljili.

image_alt
Smo v položaju, ki si ga pred letom nismo upali predstavljati

Podpredsednik za delikatesne namaze, Donat Mg in internacionalizacijo v Atlantic Grupi Smrekar po navedbah AmChama »s svojim znanjem, odločnostjo, strateškimi pogledi in praktičnimi znanji ter izjemnim občutkom za vodenje, motivacijo, marketing, prodajo in z osredotočenostjo na kupca pomembno vpliva na odlične rezultate podjetja, ki ga vodi«. Z vodenjem Smučarske zveze Slovenije dokazuje, da je družbena odgovornost poslovnega liderja tudi to, da s svojim znanjem in vplivom pomaga razvijati tudi druge segmente družbe.

image_alt
Nismo storili vsega, da obdržimo Maribor

Predsednica uprave Medexa Aleša Mižigoj je medtem s svojo aktivno vlogo v slovenskem menedžmentu pripomogla k večji vlogi voditeljic v slovenskem gospodarstvu, poleg tega ima pomembno vlogo, da je država aktivirala svetovni dan čebel, so navedli v Amchamu.

image_alt
Kaj država naredi za to, da jo imaš rad? Lahko bi storila več

Direktorica Centra starejših Notranje Gorice Ana Petrič pa »si ob svojem direktorovanju vzame čas, da sama pelje na izlet stanovalce s starim hroščem kabrioletom in še preko mnogo drugih aktivnosti pomaga in razveseljuje stanovalce ter tako aktivno ustvarja občutek skupnosti«. S takimi idejami in dejanji po navedbah zbornice poskrbi, da so stanovalci kljub svojim letom deležni vedno novih prigod in se imajo lepo.

image_alt
Ana Petrič: Vsakdo lahko kritizira, malo pa je takih, ki kaj naredijo

V AmCham Slovenija so iniciativo poslovni lider in poslovna liderka leta na predlog mladih iz platforme AmCham Young predstavili lani v sklopu AmCham Business Leaders Cluba.

Naziv podeljujejo tistim, ki so s svojim vodenjem dober primer vzorništva in kulture dialoga ter prek svojega delovanja spodbujajo nujne spremembe v poslovnem voditeljstvu in družbi. Ob prejemu naziva dajo zavezo, da si bodo še naprej prizadevali za potrebne spremembe in da bodo vzor tudi za naslednje generacije.

Komentarji: