Lenarčič zanikal blokado načrta za okrevanje

Evropski komisar se nikoli ni zavzemal za pogojevanje ali blokado slovenskega načrta za okrevanje, so sporočili iz njegovega kabineta.
Fotografija: Evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič FOTO: Voranc Vogel/Delo

Evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič ni poskušal blokirati ali s pogojevanjem zaustaviti potrditve slovenskega načrta za okrevanje, so danes navedbe nekaterih spletnih portalov odločno zanikali še v njegovem kabinetu. 

»V zvezi z insinuacijami, skomuniciranimi na skrajno nedostojen in nedopusten način, sporočam naslednje dejstvo: evropski komisar Janez Lenarčič se v nobenem trenutku in v nobeni fazi postopka ni zavzemal za pogojevanje ali blokado slovenskega načrta za okrevanje,« je na twitterju zapisala Tina Štrafela, ki je v kabinetu zadolžena za odnose z mediji. 



Pred tem so nekateri ministri in mediji blizu vladi navajali, češ da so trije komisarji, in sicer Didier Reynders, Věra Jourová in Virginijus Sinkevičius, poskušali s pogojevanjem zaustaviti potrditev slovenskega načrta za okrevanje, pri tem pa da jih je podprl tudi komisar iz Slovenije. Pogojevanje naj bi bilo po njihovih navedbah povezano z imenovanjem evropskih delegiranih tožilcev, za načrtom pa da domnevno stoji podpredsednik Frans Timmermans.



Iz komisije so že v soboto pojasnili, da je bil načrt slovenskega okrevanja na sestanku komisarskega kolegija sprejet soglasno; načrtu, ki ga je v Bruselj poslala Slovenija, pa da ni nasprotoval nihče.

Preberite še:

Komentarji: