Mejni prehodi znova močno obremenjeni

Če ni nujno, potem se ta konec tedna raje izognite vožnji z avtomobilom.
Fotografija: Povečan promet je pričakovati v obeh smereh avtocest, prav tako lahko vozniki pričakujejo daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Povečan promet je pričakovati v obeh smereh avtocest, prav tako lahko vozniki pričakujejo daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. FOTO: Jože Suhadolnik

Ljubljana - Zaradi počitnic po Evropi lahko ta konec tedna pričakujemo zelo povečan promet na cestah, na katerih je poleti promet zaradi turistov največji. Zastoji so skozi ves dan nastajali na avtocesti A2 med Avstrijo in Hrvaško, zaradi začetka italijanskih kolektivnih dopustov pa tudi na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko.

V Italiji, kjer je bila današnja sobota prvi dan t. i. dopustniškega "eksodusa", so na avtocestah spet zagnali tudi sistem za lov na prehitre voznike, ki avtomatsko beleži registrske številke tistih, ki prekoračijo omejitve hitrosti.



Povečan promet je pričakovati znova jutri v obeh smereh avtocest, prav tako lahko vozniki skozi ves dan pričakujejo daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško.

Največ gneče je bilo tudi tokrat na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri ter na mejnem prehodu Gruškovje na Štajerskem. V primeru daljših čakalnih dob na Gruškovju na Prometno-infomracijskem centru priporočajo uporabo mejnih prehodov Zavrč in Središče ob Dravi.



Na Gorenjskem so bili pogosti zastoji pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi povečanega nadzora avstrijske policije se je čakanje na prehodih z Avstrijo podaljšalo tudi drugod, denimo na Ljubelju in v Šentilju.

Promet je bil ves dan močno povečan tudi v Istri med Italijo in Hrvaško, so še zapisali na Prometno-informacijskem centru.



V času turistične sezone velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton. Ob sobotah velja omejitev med 8. in 13. uro, na primorskih cestah med 6. in 16. uro, ob nedeljah in praznikih med 8. in 21. uro, na primorskih cestah pa med 8. in 22. uro.

Komentarji: