Od srede do srede: Markeš in Žerdin o predvolilnem boju (VIDEO)

Videopogovor komentatorjev Dela Alija Žerdina in Janeza Markeša o predvolilnem boju po prvem televizijskem soočenju.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen/Delo

»Množica nastopajočih, ki smo jih gledali na prvem predvolilnem soočenju, je bila nepregledna,« meni Delov komentator in urednik Sobotne priloge Ali Žerdin. Ob tem izpostavi dejstvo, da je v studio nacionalne televizije prišlo 19 moških in ena ženska oziroma predsednica stranke, kar se mu zdi precej sporno glede na zakonodajo o kvotah.

Konsenza o razvoju zdravstvenega sistema ni, kar se Žerdinu zdi dobro za volivce in volivke, saj se bodo lahko odločali na osnovi razlik, ki so vzpostavljene med političnimi strankami.Strategi levice v širšem pomenu besede pomanjkanje konceptov poskušajo nadomestiti z dvigovanjem strahu proti Janezu Janši, pravi Delov komentator Janez Markeš, ki meni, da so politični akterji postali precej nezanimivi. »Janša po nekaterih anketah kraljuje kot relativni zmagovalec in se posledično razpihuje strahove, v smislu, da morejo preostali stopiti skupaj, da Janša ne bi zmagal.«

Naenkrat je z današnjim dnem Desus postal levica, čeprav je bil Karl Erjavec dvakrat v Janševi vladi, izpostavi Markeš, Žerdin pa doda, da je Erjavec od leta 2004 neprekinjeno v vladah.

Ali je lahko Erjavec središče prihodnje levičarske politike? Je mojster preživetja.

Levica je šibka v tem, ker razmišlja zelo socialno, ne razmišlja pa o tem kako zagotoviti sredstva, da bomo socialo financirali.

***
Uporabnike prosimo, da nam svoje mnenje pošljejo na elektronski naslov internet@delo.si. Komentarje bomo objavili po lastni presoji.

Alija Žerdina in Janeza Markeša lahko poslušate tudi v podcastu. Njune pogovore objavljamo v iTunesih: bodisi jih prenesite v aplikacijo na svojem mobilnem telefonu bodisi jih spremljajte na tej povezavi.

Komentarji: