Pečečnik se umika iz projekta prenove Plečnikovega stadiona?

Joc Pečečnik še ni komentiral ali potrdil, da se res umika iz dolgoletnega projekta.
Fotografija: Podjetnik Joc Pečečnik FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Podjetnik Joc Pečečnik FOTO: Mavric Pivk/Delo

Joc Pečečnik se umika iz projekta obnove Plečnikovega stadiona, je sporočila Civilna pobuda za ohranitev Plečnikovega stadiona v izvirni obliki. »Glede na dosedanji interes javnosti za projekt Bežigrajski športni park (projekt, ki naj bi se gradil na območju Plečnikovega stadiona) vam sporočam, da so bili stranski udeleženci v postopku pridobitve okoljevarstvenega soglasja obveščeni, da je investitor podal izjavo o umiku svoje vloge iz postopka,« so v sporočilu za javnost objavili v civilni pobudi.

Plečnikov stadion je v izjamno slabem stanju. FOTO: Jože Suhadolnik
Plečnikov stadion je v izjamno slabem stanju. FOTO: Jože Suhadolnik


Na Agenciji za okolje, ki je pristojna za izdajo okoljevarstvenega soglasja, so za 24ur.com pojasnili, da so 21. decembra 2018 dobili zahtevo o umiku vloge iz postopka za pridobitev okoljevarstvenega soglasja. Investitor ni pojasnil svoje odločitve o umiku. 28. decembra pa so na Arsu poslali odločbe stranskim udeležencem, ki imajo 15 dni časa, da se pritožijo. 



Pečečnik, ki je bil glavni investitor, komentarja še ni podal, prav tako ne Mestna občina Ljubljana, ki sodeluje pri projektu. Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je eden od partnerjev, je pojasnil, da za Pečečnikov umik iz Bežigrada izvedel na Delo.si. Tudi, če bi vedel kaj več o njegovem umiku, ga ne bi komentiral, je še poudaril in dodal, da o ničemur niso obveščeni.  



Projektu, ki je vključeval obnovo stadiona in gradnjo trgovskega centra, so sicer nasprotovali okoliški prebivalci, negodovali so tudi številni slovenski in tuji strokovnjaki ter kulturne ustanove in združenja. V civilni pobudi umik razumejo kot sporočilo, da je investitor spoznal, da projekt ni sprejemljiv, saj bi poleg prevelikih okoljskih obremenjevanj pomenil tudi uničenje Plečnikove dediščine.

FOTO: Janez Petkovšek
FOTO: Janez Petkovšek


Preberite še:

Komentarji: