Planica skoraj nared za spektakel

Na letalnici bratov Gorišek v četrtek začetek 26. svetovnega prvenstva. Prvič pod žarometi in žal tudi brez gledalcev.
Fotografija: S katerega zaletnega mesta se bodo tokrat spuščali skakalci? Na finalu svetovnega pokala 2018/19 je denimo Japonec Rjoju Kobajaši s prvega dosegel hitrost 100,9 km/h in na močnem vzgorniku odjadral do 248 metrov. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
S katerega zaletnega mesta se bodo tokrat spuščali skakalci? Na finalu svetovnega pokala 2018/19 je denimo Japonec Rjoju Kobajaši s prvega dosegel hitrost 100,9 km/h in na močnem vzgorniku odjadral do 248 metrov. FOTO: Matej Družnik/Delo

Bojazen, da bi imeli v pripravah za 26. svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, nad katerim se bo v četrtek dvignil zastor v Planici, težave s pomanjkanjem snega, je bila odveč. Od 8000 kubičnih metrov, kolikor so ga po koncu prejšnje zime pokrili s polmetrsko »odejo« lesnih sekancev in shranili v izteku velikanke bratov Gorišek, ga je čez poletje ostalo še 5000 metrov.

image_alt
Letos popolnoma drugačna Planica


Potem ko so ga pripeljali še iz pokrite tekaške dvorane v bližnjem nordijskem centru, so ga morali po zadnjih padavinah celo začeti odstranjevati z letalnice. Kot zagotavljajo prireditelji, jo bodo vrhunsko pripravili, da bo omogočala dolge in varne polete; po besedah vodje tekmovanja Jelka Grosa bo mogoče brez večjih težav prista(ja)ti pri 250 metrih.

V zadnjih dneh so morali celo odstranjevati sneg z letalnice. FOTO: Matej Družnik/Delo
V zadnjih dneh so morali celo odstranjevati sneg z letalnice. FOTO: Matej Družnik/Delo


Žal pa spektakla z najboljšimi letalci na smučeh, prvega pod žarometi v Planici, zaradi ukrepov proti širjenju novega koronavirusa ne bodo mogli iz neposredne bližine občudovati navijači, saj je padla v vodo tudi zamisel, da bi si omejeno število ljubiteljev tega športa svetovno prvenstvo ogledalo iz avtomobilov.

Preberite še:

Komentarji: