Po nov mandat z upokojenci in ne zelenimi

Vodilna kandidatka evropskih zelenih Ska Keller je podprla listo Povežimo se, medtem ko bo evropski poslanec Igor Šoltes, ki je trenutno še del politične skupine Zelenih/EZS, po naših informacijah nastopil v sodelovanju z Desusom.
Fotografija: Igor Šoltes (drugi z leve) bo na čelu liste Desus nadomestil Iva Vajgla, ki se je odločil, da se ne bo potegoval za nov mandat v Bruslju. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Igor Šoltes (drugi z leve) bo na čelu liste Desus nadomestil Iva Vajgla, ki se je odločil, da se ne bo potegoval za nov mandat v Bruslju. FOTO: Jure Eržen/Delo

Ljubljana –  »V evropskem parlamentu se poslanci združujejo v politične grupacije, za nekatere, ki prihajajo iz zelenih strank, je povsem jasno, da bodo del skupine Zelenih, drugi se priključijo. Igor Šoltes se je zdaj odločil za drugo smer, kar je povsem v redu,« je dejala nemška evroposlanka Ska Keller, ki je v Ljubljani podprla listo, na kateri sodeluje tudi njihova članica Stranka mladih – zeleni Evrope. Prvopostavljena na listi Povežimo se, ki se poleg podnebnega ukrepanja v skladu s skupno agendo zavzema za skupne minimalne standarde na področju sociale, bo Urša Zgojznik, javnosti bolj znana kot predsednica društva Ekologi brez meja.

Igor Šoltes, ki je še pred kratkim napovedoval, da se bo na evropske volitve podal s samostojno listo, bo po naših neuradnih informacijah nastopil kot nosilec Desusove liste. Izvršni odbor Desusa, ki je član Evropske demokratske stranke, v evropskem parlamentu pa sodi v Alde, naj bi zasedal v petek in zatem tudi uradno predstavil vsaj nosilca kandidatne liste. To pomeni, da bo Šoltes moral postati tudi član stranke Karla Erjavca.

V četrtek pa je pričakovati še razkritje liste SMC, na kateri po naših podatkih ne bo evropske komisarke Violete Bulc in nekdanjega ministra Petra Gašperšiča.

Preberite še:

Komentarji: