Ponekod temperature že pod ničlo

V sredo in četrtek bo jutro še zelo mrzlo. 
Fotografija: V naše kraje je prišla jesen, ki prinaša mrzla jutra, čez dan pa bomo deležni več sonca. FOTO: Getty Images/Istockphoto
Odpri galerijo
V naše kraje je prišla jesen, ki prinaša mrzla jutra, čez dan pa bomo deležni več sonca. FOTO: Getty Images/Istockphoto

Številni smo danes zjutraj iz omare vlekli kakšno debelejšo jopo, če že ne kar bundico. V naše kraje je s polarnega kroga pritekel mrzel zrak in temperature so po naši državi ponekod že padle pod ničlo, spet drugje pa so bile le malo nad to mejo. 

Na Agenciji RS za okolje (Arso) so pojasnili, da so minus tri stopinje Celzija namerili na Babnem Polju, v Ratečah in Novi vasi je bilo minus ena, nič stopinj Celzija v Logatcu, na Kredarici pa je bilo minus sedem. »Še nekoliko bolj mrzlo bo po nižinah predvidoma v sredo in četrtek zjutraj,« so dodali naši meteorologi. 

A čez dan bomo deležni sončnih žarkov, proti koncu tedna bodo dnevne temperature vse bolj prijazne. Na Arsu so zapisali, da bo danes delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj bodo termometri kazali od minus tri do tri, ob morju in v krajih z burjo na Primorskem od štiri do deset, podnevi pa od 13 do 17, ob morju in na Goriškem do okoli 19 stopinj Celzija. V četrtek in petek bo pretežno jasno, čez dan bo spet topleje. Jutra pa bodo ponekod meglena. 

Preberite še:

Komentarji: