Pri Pahorju v torek drugi krog posvetovanj

Sestal se bo z vodji tistih poslanskih skupin, ki glede tega predsedniku v prvem krogu še niso podale dokončnega stališča.
Fotografija: Če se bo Borut Pahor odločil DZ predlagati kandidata za predsednika vlade, se želi prepričati, da ima kandidat zadostno podporo poslank in poslancev državnega zbora, so sporočili. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Če se bo Borut Pahor odločil DZ predlagati kandidata za predsednika vlade, se želi prepričati, da ima kandidat zadostno podporo poslank in poslancev državnega zbora, so sporočili. FOTO: Uroš Hočevar

Predsednik republike Borut Pahor bo v torek opravil drugi krog posvetovanj o izboru kandidata za predsednika vlade. Sestal se bo z vodji tistih poslanskih skupin, ki glede tega predsedniku v prvem krogu še niso podale dokončnega stališča, to so SDS, SMC, NSi, DeSUS in SAB, so sporočili iz Pahorjevega urada.Če se bo Pahor odločil DZ predlagati kandidata za predsednika vlade, se želi prepričati, da ima kandidat zadostno podporo poslank in poslancev državnega zbora, so sporočili. Svojo odločitev mora v skladu z ustavo sporočiti najkasneje do vključno 28. februarja.

V prvem krogu posvetovanj je Pahor povabil vodje vseh poslanskih skupin, a so mu v LMŠ, SD in Levici dejali, da si želijo predčasnih volitev. Prvak SNS Zmago Jelinčič pa je takrat dejal, da ne bo šel na pogajanja za vstop v vlado Janeza Janše.

Komentarji: