Podjetju RSteam za prilagoditev koronske aplikacije 4026 evrov

Aplikacija za obveščanje bo temeljila na nemški aplikaciji Corona-Warn-App, rok za izvedbo prilagoditve je 1. avgust.
Fotografija: FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec/Delo

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je podpisal pogodbo s Primožem Cigojem, predstavnikom podjetja RSteam, katero bo prilagodilo mobilno aplikacijo za varovanje zdravja. Mobilna aplikacija za operacijska sistema iOS in Android bo temeljila na t.i. nemški aplikaciji Corona-Warn-App, razvili naj bi tudi grafični vmesnik za povezavo na zaledni sistem Covid-19 opozorilnega sistema.

Na poziv ministrstva za oddajo ponudbe se je odzvalo šest ponudnikov, od katerih dve ponudbi nista izpolnjevali razpisanega pogoja glede ponudbene vrednosti (cene), štiri pa so ta pogoj izpolnjevali.
 
Strokovna skupina ministrstva za javno upravo je preučila  štiri ponudbe, čemur je danes sledil podpis pogodbe z najcenejšim ponudnikom, to je podjetje RSteam, ki je oddalo ponudbo v višini 4026 evrov z vključenim DDV.


 
Rok za izvedbo prilagoditve aplikacije je 1. avgust 2020, so sporočili z ministrstva za javno upravo. Drugi odstavek 25. člena pogodbe pa določa tudi, da morebitni aneksi k pogodbi ne bodo v nobenem primeru pomenili dodatne finančne obveznosti za naročnika.

Podjetje RS Team deluje od leta 2004, ponujajo razvoj mobilnih aplikacij v programskem jeziku Swift in Objective-C za vse Apple platforme, Kotlin in Java programski jezik za izdelavo aplikacij za Android pametne telefone ter spletni razvoj »frontend« in »backend« razvijalskih storitev. Njihov zadnji projekti so: Poslovni imenik, Dil.si, Etrel, Notranjska, mCOBISS in Nepremičnine.

Preberite še:

Komentarji: