Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Slovenija in Bolgarija z največ avtomobili na prebivalca v regiji

Prodaja osebnih vozil v jugovzhodni Evropi je leta 2017 narasla za 9,1 odstotka, medtem ko je bila evropska rast 3,1-odstotna.
Število lani proizvedenih vozil v regiji se je povečalo za 14 odstotkov. FOTO: Reuters
Število lani proizvedenih vozil v regiji se je povečalo za 14 odstotkov. FOTO: Reuters
Ma. F., STA
22. 4. 2018 | 08:49
22. 4. 2018 | 08:58
1:44
Ljubljana - Jugovzhodna Evropa je eden najhitreje rastočih avtomobilskih trgov v Evropi, kaže poročilo, predstavljeno na nedavni avtomobilski konferenci v Nišu. Po številu avtomobilov na prebivalca v regiji vodita Slovenija in Bolgarija, poročilo pa izpostavlja, da je največ avtomobilov, več kot polovica vseh v regiji, proizvedenih v Romuniji.

Število lani proizvedenih vozil v regiji se je povečalo za 14 odstotkov, medtem ko je bila rast proizvodnje lani v primerjavi s predhodnim letom v Evropi 3,7-odstotna, globalno gledano pa 1,9-odstotna, poroča poslovni novičarski portal jugovzhodne Evrope SeeNews.

Prodaja osebnih vozil v jugovzhodni Evropi je leta 2017 narasla za 9,1 odstotka, medtem ko je bila evropska rast 3,1-odstotna, globalno pa 2,4-odstotna. Rast so zabeležili v vseh državah regije z izjemo Makedonije.

Prebivalci jugovzhodne Evrope imajo sicer v povprečju manj avtomobilov od evropskega povprečja, kar pomeni, da ima regija še velik potenciala za rast prodaje. Po podatkih Eurostata so v Sloveniji sicer predlani našteli 531 avtomobilov na 1000 prebivalcev, v Bolgariji pa 441 avtomobilov na 1000 prebivalcev.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine