Ujma v Ljubljani lomila drevje in zalivala podvoze

Veter lahko v notranjosti Slovenije dosega hitrost okrog 70 km/h, na Primorskem pa okoli 100 km/h.
Fotografija: Največja verjetnost za močnejše in dolgotrajnejše nalive bo na Koroškem, Štajerskem, v Prekmurju, na Gorenjskem in na območju Dinarske pregrade. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Največja verjetnost za močnejše in dolgotrajnejše nalive bo na Koroškem, Štajerskem, v Prekmurju, na Gorenjskem in na območju Dinarske pregrade. FOTO: Blaž Samec

V ponedeljek zvečer so se nad Slovenijo razbesnela številna neurja, vremenoslovci pa zaradi prehoda hladne fronte pričakujejo močnejše nalive vso noč, še posebno v severni Sloveniji.

Zapihal bo tudi okrepljen veter severnih smeri, ki v notranjosti v sunkih dosega hitrost okrog 70 km/h, na Primorskem pa okoli 100 km/h. Do jutra se bo ozračje umirilo.
 

Zalita podvoza na Celovški in Drenikovi cesti


V Ljubljani je voda med drugim zalila podvoza na Celovški in Drenikovi cesti, močan veter je lomil drevje. Voda marsikje po državi ovira promet.

Že nekaj pred 21. uro so o podrtem drevju poročali iz občine Črenšovci, pozneje tudi iz Radelj ob Dravi, nekaj pred 22. uro pa se je neurje razbesnelo v prestolnici.

Opozorila za nevihte. FOTO: meteo.si
Opozorila za nevihte. FOTO: meteo.si


Voda, ki zaliva ceste, pa ne ovira prometa le v Ljubljani, pač pa tudi na nekaterih drugih območjih. Močno deževje je popolnoma zaprlo cesti Rogoza-Hoče in Solčava-Logarska Dolina.
 

Zjutraj bodo padavine povsod ponehale


Ob močnejših, krajevnih nalivih lahko lokalno močneje narastejo izpostavljenih hudourniški vodotoki. Največja verjetnost za močnejše in dolgotrajnejše nalive bo na Koroškem, Štajerskem, v Prekmurju, na Gorenjskem in na območju Dinarske pregrade.

Močnejši sunki severnega vetra, ob prihodu hladne fronte, lahko ponekod razmetavajo lažje, nepritrjene predmete, poroča portal Neurje.si.

Zjutraj bodo padavine povsod ponehale. Jutranje temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem okoli 16 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Komentarji: