Stevanović in Zlatko izpuščena iz pridržanja

Policija je kot kaže ocenila, da pri Zoranu Stevanoviću ni pripornih razlogov. Pred preiskovalnega sodnika je stopil le Zlatan Čordić - Zlatko.
Fotografija: Zoran Stevanović je danes za krajši čas že zapustil policijske prostore, saj je bil navzoč ob hišni preiskavi. FOTO: Jure Makovec/AFP
Odpri galerijo
Zoran Stevanović je danes za krajši čas že zapustil policijske prostore, saj je bil navzoč ob hišni preiskavi. FOTO: Jure Makovec/AFP

Zjutraj so na domu kranjskega svetnika in vodje gibanja Resni.ca Zorana Stevanovića policisti in kriminalisti opravili hišno preiskavo, saj ga sumijo hujskanja k upiranju. Preiskali so tudi sedež gibanja.

image_alt
Neuradno: Policija išče dokaze za pripor Stevanovića


Raper Zlatan Čordić - Zlatko in Zoran Stevanović sta bila od torkovega popoldneva oziroma večera v policijskem pridržanju. Oba sta bila pred nedavnim izpuščena. S kazensko ovadbo je pred preiskovalnega sodnika stopil le Zlatko.

Tudi nad Zlatkom visi sum hujskanja k upiranju, preiskava pa teče proti še eni osebi, ki pa po naših informacijah javnosti menda ni tako znana kot omenjena. Sumijo ga sodelovanja v skupini, ki uradni osebi prepreči uradno dejanje.

Tudi raper Zlatko se sooča z očitki, da je hujskal k upiranju. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Tudi raper Zlatko se sooča z očitki, da je hujskal k upiranju. FOTO: Voranc Vogel/Delo


Da je preiskavo prevzel Nacionalni preiskovalni urad, nam je potrdila tudi v. d. direktorice Petra Grah Lazar. Čeprav se NPU ukvarja z zahtevnejšimi oblikami kriminalitete, so na pobudo preiskovalca NPU, ki je že od samega začetka delal na tem primeru, preiskavo prevzeli od ljubljanskih kriminalistov.
 

Tekma s časom


Preiskavo so skupaj s pristojnim državnim tožilstvom v ponedeljek začeli kriminalisti Policijske uprave Ljubljana. Ti so kolege na NPU zaprosili za strokovno pomoč in zato se je v preiskavo aktivno vključil tudi kriminalist NPU, ki je bil tudi navzoč na sestanku delovne skupine.

Podrobnosti glede preiskav in osumljencev Petra Grah Lazar zaradi varstva osebnih podatkov ni želela razkriti. FOTO: Jure Eržen/Delo
Podrobnosti glede preiskav in osumljencev Petra Grah Lazar zaradi varstva osebnih podatkov ni želela razkriti. FOTO: Jure Eržen/Delo
Ko so osumljence v torek pridržali, se je začela tekma s časom, saj so morali kriminalisti v 48 urah bodisi zbrati dovolj dokazov za privedbo pred preiskovalnega sodnika ali pa osumljence izpustiti.

»Da bi zbrali dovolj dokazov, je moralo veliko kriminalistov pregledovati elektronske posnetke in drug dokazni material. Moram poudariti, da ne sodeluje samo NPU, ampak tudi druge enote. NPU je tako včeraj zjutraj na pobudo našega preiskovalca primer prevzel, saj lahko za uspešen potek preiskave zagotovimo ustrezne prostore in kadre. Vedeti je treba, da so bili ljubljanski kriminalisti polno zasedeni tudi z včeraj napovedanimi protesti in je bilo kadra, da bi uspešno izpeljali postopek do konca, enostavno premalo,« pojasnjuje Grah Lazarjeva in že vnaprej zanika kakšne koli politične vzvode za prevzem primera.

Drugih podrobnosti pa zaradi varstva osebnih podatkov ni želela razkriti.

Preberite še:

Komentarji: