Uredniki Nove revije s prezirom nad Janšev čivk

Tine Hribar, Boris A. Novak in Spomenka Hribar prepričani, da bi bila bolj na mestu primerjava Nove24TV s Komunistom iz časa najgloblje represije.
Fotografija: »Nova revija je bila disidentsko dejanje državljanskega, intelektualnega in umetniškega odpora zoper razpadajoči totalitarni družbeni sistem v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, Nova24TV je pa pompozno, neumno in nevarno trobilo porajajoče se diktature,« so glede Janševe primerjave zapisali trije uredniki Nove revije. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
»Nova revija je bila disidentsko dejanje državljanskega, intelektualnega in umetniškega odpora zoper razpadajoči totalitarni družbeni sistem v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, Nova24TV je pa pompozno, neumno in nevarno trobilo porajajoče se diktature,« so glede Janševe primerjave zapisali trije uredniki Nove revije. FOTO: Leon Vidic/Delo

»Trije izmed glavnih in odgovornih urednikov Nove revije s prezirom zavračamo lažnivo in manipulantsko primerjavo Nove revije z Novo24TV, kakršno si je dovolil Janez Janša v čivku z dne 3. marca 2021,« so danes zapisali Tine Hribar, Boris A. Novak in Spomenka Hribar.  

Premier je v enem izmed svojih neštetih sporočil na družbenem omrežju Twitter omenjeno televizijsko postajo, ki mu je značilno naklonjena, označil za »zrno, ki je skalilo in rodilo«, ob čemer je to zrno označil tudi za nekaj, kar »lahko primerjamo z nastankom Nove revije na začetku slovenske pomladi«.

image_alt
Ali se zgodovina ponavlja?


Trije izmed glavnih in odgovornih urednikov Nove revije so se odzvali, premiera takole podučujejo: 

»Nova revija je bila disidentsko dejanje državljanskega, intelektualnega in umetniškega odpora zoper razpadajoči totalitarni družbeni sistem v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, Nova24TV je pa pompozno, neumno in nevarno trobilo porajajoče se diktature.

Bolj bi bila na mestu primerjava Nove 24TV s Komunistom, glasilom Zveze komunistov v času najgloblje represije. V skladu s stalinističnimi rituali Janša in njegovi opričniki zdaj proslavljajo uspešno opravljeno prvo udarniško 'petletko',« so še poudarili. 

»Janez Janša nima nobene pravice, da si prilašča Novo revijo, ki je veliko naredila ne samo za osamosvojitev Slovenije, temveč tudi za njegovo osvoboditev iz vojaškega zapora,« so še bili neizprosni Tine Hribar, Boris A. Novak in Spomenka Hribar v kratkem odzivu na premierovo promoviranje omenjene televizije.

Preberite še:

Komentarji: