Ustavno sodišče BiH zavrnilo Snežičevo pritožbo glede vstopa v državo

Ustavno sodišče je s tem dejansko potrdilo, da ni veljavnega ukrepa v BiH, ki bi Snežiču preprečeval vstop v državo.
Fotografija: Rok Snežič. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Rok Snežič. FOTO: Roman Šipić/Delo

Ustavno sodišče BiH je zavrnilo pritožbo Roka Snežiča, ki so mu pred časom zaradi njegovih domnevno spornih finančnih poslov prepovedali vstop v državo. Mariborskemu poslovnežu in davčnemu svetovalcu je tako še naprej prepovedan vstop v BiH.

Novico o tem, da je bosansko ustavno sodišče zavrnilo Snežičevo pritožbo, je v soboto na twitterju objavil spletni portal Istraga.ba.

image_alt
Rok Snežič preganja Miho Kordiša zaradi oznake goljuf

»Ustavno sodišče BiH je zavrnilo pritožbo slovenskega poslovneža Roka Snežiča. Prijatelju slovenskega premiera Janeza Janše se še naprej prepoveduje vstop v Bosno in Hercegovino,« je zapisal omenjeni portal, ki je pri tem objavil tudi del odločbe ustavnega sodišča.

Varnostne službe BiH so Snežiča konec leta 2020 označile za grožnjo varnosti in integriteti BiH, zato so mu prepovedali vstop v državo. O zavrnitvi Snežičeve pritožbe danes na spletni strani piše tudi tednik Reporter, ki poroča, da je menda Snežič v pritožbi med drugim zapisal, da mu s prepovedjo vstopa v BiH onemogočajo stik z njegovo družino; po poročanju medijev ima namreč menda z bosansko državljanko dva otroka.

Preberite še:

Komentarji: