Davor Dragičević znova na prostosti

Kot je povedal njegov odvetnik, za prijetje ni bilo razlogov.
Fotografija: Davor Dragičević je bil izpuščen iz pripora po tistem, ko je bil zaslišan na okrožnem tožilstvu v Banjaluki. FOTO: AP
Odpri galerijo
Davor Dragičević je bil izpuščen iz pripora po tistem, ko je bil zaslišan na okrožnem tožilstvu v Banjaluki. FOTO: AP

Oblasti v Banjaluki so iz pripora danes izpustile Davorja Dragičevića, očeta pokojnega 21-letnega Davida, ki je bil ubit v še nepojasnjenih okoliščinah. Njegov odvetnik Ifet Feraget je povedal, da za prijetje Dragičevića ni bilo nikakršnih razlogov. Dragičević je napovedal nadaljevanje protestov.

Davor Dragičević je bil izpuščen iz pripora po tistem, ko je bil zaslišan na okrožnem tožilstvu v Banjaluki. Njegovo prijetje je včeraj sprožilo množične proteste v mestu.

»Sprejeta je bila odločitev, da ni razlogov za njegovo pridržanje,« je dejal odvetnik Feraget in dodal, da je bilo vse skupaj »nepotrebna epizoda«, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

»Pravica za Davida,« pa je ob izpustitvi vzkliknil Dragičević in ob tem napovedal nadaljevanje protestov na osrednjem trgu v Banjaluki, kjer je včeraj prišlo do spopadov s policijo, pri čemer je bilo ranjenih več ljudi. Policija je sicer prepovedala nadaljnje proteste.

Do stopnjevanja napetosti je prišlo po tem, ko je policija včeraj zjutraj prijela Dragičevića. Prijeli so tudi njegovo soprogo Suzano Radanović, mamo ubitega Davida. Dragičević je danes pojasnil novinarjem, da so ga prijeli v trenutku, ko je Davidovo mamo peljal k zdravniku. Povedal je tudi, da na policijski postaji z njim niso ravnali slabo.Občinski redarji so včeraj ob pomoči policije z glavnega trga v Banjaluki odstranili improviziran spomenik Davidu Dragičeviću, ki so ga postavili njegovi starši s podporniki, ki trdijo, da so za njegovo smrt odgovorne oblasti Republike srbske.
 

Komentarji: