Hays Travel kupil vseh 555 britanskih prodajaln Thomasa Cooka

Največja britanska neodvisna potovalna agencija bo zaposlila velik del dosedanjega Cookovega kadra.
Fotografija: Hays Travel je rešil tudi številne dosedanje uslužbence Thomasa Cooka. FOTO: Tolga Akmen/AFP
Odpri galerijo
Hays Travel je rešil tudi številne dosedanje uslužbence Thomasa Cooka. FOTO: Tolga Akmen/AFP

London – Največja britanska neodvisna potovalna agencija Hays Travel je potrdila dogovor o nakupu vseh 555 prodajaln ugaslega najstarejšega turističnega operaterja na svetu Thomasa Cooka. S tem je že poskrbela tudi za 494 zaposlenih, ki bi sicer izgubili službo, ravno tako je zaposlitev ponudil delu Cookovega letalskega osebja.


9000 zaposlenih


Thomas Cook je sicer nudil kruh več kot 9000 Britancem. »Thomas Cook je bila priljubljena blagovna znamka, ki je zaposlovala nadarjene ljudi. Veselimo se sodelovanja z mnogimi od njih,« sta v imenu agencije Hays Travels poudarila John in Irene Hays, direktor oddelka za prodajo pri Thomasu Cooku Jim Tucker pa je dodal: »Gre za izjemno pozitiven dogovor, ki omogoča ponovno zaposlitev večjega števila nekdanjih Cookovih uslužbencev in zagotavlja nemoteno prihodnost trgovin po vsej Britaniji.«


Tudi glavni tekmec ponudil pomoč


Kot zatrjujejo v agenciji Hays Travel, nameravajo, kjer bo le mogoče, nemudoma ponovno odpreti Cookove prodajalne, v katerih bodo zaposlili glavnino dosedanjega Cookovega kadra (več kot 2500 ljudi), medtem ko bodo več kot sto novih delovnih mest odprli tudi na sedežu podjetja. Roko sodelovanja in pomoči pa je Thomasu Cooku ponudil tudi njegov največji tekmec, nemška družba Tui.

Komentarji: