Iz smeri migrantov streljali na hrvaške specialce na meji z BiH

Incident se je zgodil blizu vasi Bogovolja, ki je za migrante ena od vstopnih točk na Hrvaško.
Fotografija: Policisti strelca niso videli, so pa slišali strel in nato zvok naboja, ki je zadel vejo v krošnji drevesa v njihovi neposredni bližini na hrvaški strani meje. Fotografija je simbolična. FOTO: Duje Klarić/Cropix
Odpri galerijo
Policisti strelca niso videli, so pa slišali strel in nato zvok naboja, ki je zadel vejo v krošnji drevesa v njihovi neposredni bližini na hrvaški strani meje. Fotografija je simbolična. FOTO: Duje Klarić/Cropix

Hrvaški policisti so v sredo zavrnili skupino migrantov v karlovški županiji na meji z BiH, nato pa so slišali streljanje, kar so tudi prijavili. Poudarili so, da v incidentu ni bil nihče ranjen, so danes sporočili iz karlovške policijske uprave.

Streljanje v kraju Koranski Lug na meji z BiH so v sredo nekaj pred 16. uro prijavili policisti, ki nadzorujejo državno mejo. Ti so ustavili skupino migrantov, ki je poskušala nezakonito vstopiti na Hrvaško, so sporočili iz karlovške policijske uprave. O incidentu so obvestili tudi policijo BiH.

Strel odjeknil, potem ko so zavrnili skupino migrantov

Poudarili so, da ni prvič, da so bili hrvaški policisti priča streljanju na bosansko-hercegovski strani meje. Gre namreč za gozdnato območje, kjer se dogajajo tudi krivolovi in gozdne tatvine. Dodali so, da policisti v zadnjem času opažajo tudi določeno nervozo med tihotapci in migranti na drugi strani meje, saj med njimi lahko izbruhnejo konflikti, če ne morejo čez mejo.

Po pisanju hrvaškega časnika Jutarnji list je strel odjeknil, potem ko so policisti zavrnili skupino migrantov. Policisti strelca niso videli, so pa slišali strel in nato zvok naboja, ki je zadel vejo v krošnji drevesa v njihovi neposredni bližini na hrvaški strani meje, informacije iz zanesljivih virov navaja Jutarnji list.

Incident se je zgodil blizu vasi Bogovolja, ki je za migrante ena od vstopnih točk na Hrvaško. Prejšnji teden je vas obiskal hrvaški notranji minister Davor Božinović.

V sredo so streljanje ob meji z BiH po pisanju Jutarnjega lista prijavili tudi pripadniki posebne enote splitske policije. Slišali so menda dva strela na bosansko-hercegovski strani meje, vendar ni bilo znakov, da so bili streli uperjeni proti njim.

Število migrantov na Hrvaškem se je letos povečalo za 170 odstotkov. Največ jih je prav v karlovški županiji, kjer vstopajo v državo iz BiH. Tu so v prvih osmih mesecih kazensko ovadili že 284 tihotapcev migrantov. Kljub večjemu številu migrantov na hrvaškem notranjem ministrstvu in policiji poudarjajo, da niso obravnavali večjega števila kaznivih dejanj ali prekrškov.

Hrvaško mejo sicer varuje 6700 policistov. Najdaljšo mejo ima Hrvaška z BiH, od koder po tako imenovani zahodnobalkanski poti pride največ migrantov.

Preberite še:

Komentarji: