V močni eksploziji v središču Madrida vsaj trije mrtvi

Silovita eksplozija je najverjetneje povezana z uhajanjem plina.
Fotografija: Eksplozija je uničila večji del župnjiske zgradbe v središču Madrida. FOTO: Gabriel Bouys/Afp
Odpri galerijo
Eksplozija je uničila večji del župnjiske zgradbe v središču Madrida. FOTO: Gabriel Bouys/Afp

Malo pred tretjo uro popoldne je v središču Madrida odjeknila močna eksplozija, v kateri je bila porušena večnadstropna župnijska zgradba. Uradni vzrok za zdaj še ni znan, po poročanju lokalnih oblasti pa je silovit pok najverjetneje povezan z uhajanjem plina. V času nesreče so namreč potekala dela na plinski napeljavi.

Župan Madrida José Luis Martínez-Almeida je dejal, da sta po za zdaj znanih informacijah umrla dva človeka, osem je ranjenih, od tega eden huje, je poročal El Diario. Eno osebo pogrešajo. Španska nacionalna televizija RTVE je kasneje poročala še o tretji žrtvi.V vrhnjih nadstropjih stavbe, v kateri je odjeknila eksplozija, naj bi živelo več duhovnikov. Stanje enega izmed njih je resno; potem ko so ga rešili izpod ruševin, je bil prepeljan v bolnišnico, je poročal El Diario.  

Ob župnišču, ki je ostalo brez pročelja, uničena so tudi zgornja nadstropja, sta šola in dom za starejše občane. Oskrbovance doma so evakuirali v bližnji hotel, po besedah vodstva pa nihče od njih, niti zaposleni, v nesreči ni bil poškodovan. Brez posledic so jo odnesli tudi šolarji.

FOTO: Gabriel Bouys/AFP
FOTO: Gabriel Bouys/AFP


Eksplozija, slišati jo je bilo v večjem delu Madrida, je odjeknila v četrti La Latina, ki je med meščani in obiskovalci sicer priljubljena zaradi svojega živahnega utripa in številnih barov. 
 

Preberite še:

Komentarji: