Paznika pedofila Jeffreya Epsteina pred sodiščem

V ameriški javnosti je vse pogosteje videti napise "Epstein se ni ubil sam"
Fotografija: Paznika Tova Noel in Michael Thomas med prihodom na sodišče. Foto Yana Paskova Reuters
Odpri galerijo
Paznika Tova Noel in Michael Thomas med prihodom na sodišče. Foto Yana Paskova Reuters

New York – Paznika v newyorškem zaporu, ki na noč smrti ameriškega pedofila z visokimi zvezami Jeffreya Epsteina nista opravljala svojih dolžnosti, bosta morala odgovarjati pred zakonom. 31-letna Tova Noel in 41-letni Michael Thomas na manhattanskem sodišču nista priznala krivde, a ju poleg zanemarjanja službenih dolžnosti s tragičnim koncem obtožujejo tudi ponarejanja delovnih poročil. S tem naj bi poskušala prikriti, da sta namesto nadzora nad zapornikom pregledovala spletne strani s pohištvom in športnimi novicami.

Paznika manhattanskega zapora se bosta lahko proti varščini branila s svobode, v torek pa so ju na sodišču podprli tudi sodelavci. Obtožbe, da sta med delovnim časom brskala po internetu ter celo spala, pa so resne ob vedenju, da naj bi Epsten le malo pred tem že enkrat poskušal narediti samomor. Namesto rednih polurnih pregledov sta ga paznika pustila samega vso noč in sta njegovo smrt ugotovila šele ob jutranji postrežbi zajtrka. Od najbolj razvpitega zapornika svojega zapora sta bila oddaljena manj kot pet metrov, res pa sta oba delala nadure.

Manhattanski zapor, v kazerem je umrl razvpiti pedofil. Foto Lucas Jackson Reuters
Manhattanski zapor, v kazerem je umrl razvpiti pedofil. Foto Lucas Jackson Reuters


Mnogi Američani dvomijo, da si je pedofilije obtoženi znanec številnih bogatih in vplivnih ljudi sam vzel življenje in stavki »Epstein se ni ubil sam« se vse pogosteje pojavljajo v ameriški javnosti, pojavili so se celo ob robu preiskave o razrešitvi predednika Donalda Trumpa. Sumljivo smrt si že natančneje ogleduje tudi FBI, saj tudi nekateri neodvisni strokovnjaki ne verjamejo, da bi si lahko sam povzročil trikratni zlom vratu. Uradna izvedenka je Epsteinov konec označila za samomor.

Medtem se Britanci vse glasneje sprašujejo o prijateljstvu svojega princa Andrewa s pokojnim finančnikom in pedofilom, potem ko vsaj ena žrtev spolnih zlorab tudi njega obtožuje spolnega izkoriščanja. Vojvoda Yorški se je v nedavnem televizijskem nastopu branil z vsemi mogočimi argumenti od nesposobnosti znojenja zaradi šokov iz Falklandske vojne, potem ko je v času obtožb mladoletna Virginia Roberts Guiffre opisovala njegovo domnevno prekomerno potenje. A je po splošnem prepričanju pred kamero naredil zelo slab vtis in še pomnožil dvome vase, nekateri mediji pa se tudi sprašujejo, od kod mu veliko premoženje.

 Jeffrey Epstein  Foto - Afp
 Jeffrey Epstein  Foto - Afp

Komentarji: