Pod ruševinami pekarne našli četrto truplo

Po podatkih gasilcev je hudo poškodovanih dvanajst ljudi, od tega jih je pet v kritičnem stanju.
Fotografija: Umrle so najmanj štiri osebe. FOTO: Carl Labrosse/Afp
Odpri galerijo
Umrle so najmanj štiri osebe. FOTO: Carl Labrosse/Afp

V pekarni v središču Pariza, kjer je v soboto odjeknila eksplozija, nato pa je izbruhnil požar, so reševalci danes našli žensko truplo. Število smrtnih žrtev se je tako povzpelo na štiri, saj so oblasti že v soboto potrdile smrti dveh gasilcev in španske turistke.

Reševalci so danes s psi iskali pogrešano, ki je živela nad pekarno in za katero so predvidevali, da je pokopana pod ruševinami. Vir v bližini preiskovalcev je pojasnil, da morajo še potrditi, ali gre pri najdenem truplu za pogrešano.

V eksploziji in požaru je bilo poškodovanih okoli 50 ljudi, okoli 150 pa so jih morali evakuirati in namestiti v začasna prebivališča. Med ranjenimi so tudi trije gasilci. Dva od njiju sta v kritičnem stanju, enako še tri druge osebe. Še 24 ljudi je utrpelo lažje poškodbe, je povedal predstavnik policije Eric Moulin.

Ljudje so se poklonili žrtvam in ranjenim v eksploziji. FOTO: Thomas Samson/Afp
Ljudje so se poklonili žrtvam in ranjenim v eksploziji. FOTO: Thomas Samson/Afp


»Spala sem, ko me je prebudila eksplozija,« je povedala ena od bližnjih stanovalk. »Razneslo je šipe na oknih mojega stanovanja, vrata je odneslo s podbojev. Morala sem stopiti na vrata, da sem lahko prišla iz sobe, otroke je zajela panika, ker niso mogli ven,« je dodala. Na pomoč so jim prišli gasilci in jih s pomočjo lestve spravili iz stanovanja v prvem nadstropju stavbe na ulici, kjer se nahaja pekarna.

Eksplozija je odjeknila v soboto okoli 9. ure v pekarni v ulici Trevise v devetem okrožju, ki je stanovanjsko in nakupovalno območje. Tu se nahajajo tudi znamenitosti, kot sta Opera in muzej voščenih lutk Grevin, ter priljubljena ulica Rue des Martyrs.

Eksplozija je popolnoma uničila pekarno v pritličju ter poškodovala okenska stekla v bližini. Uničenih je bilo tudi več parkiranih vozil. Policija sumi, da je vzrok uhajanje plina.

Komentarji: