Rešil otroka, ki je visel z balkona, in dobil državljanstvo (VIDEO)

Po spletu je zakrožil posentek Mamoudouja Gassama, ki je splezal po pročelju stavbe v Parizu, da bi rešil štiriletnika.
Fotografija: Francoski predsednik Emmanuel Macron in Mamoudou Gassama FOTO: Pool/Reuters
Odpri galerijo
Francoski predsednik Emmanuel Macron in Mamoudou Gassama FOTO: Pool/Reuters

Pariz – Županja francoske prestolnice Anne Hidalgo je med številnimi, ki so pohvalili junaško dejanje 22-letnega malijskega migranta, ki je v slogu Spidermana v manj kot minuti splezal z balkona na balkon vse do četrtega nadstropja in zgrabil štiriletnika. Fantka so sosedje držali, da ni padel v globino, ko je na pomoč prišel Gassama.



»Čestitam Mamoudouju Gassamu za njegovo junaštvo, ko je otroku rešil življenje. Pojasnil mi je, da je prispel iz Malija pred nekaj meseci s sanjami, da bi si tukaj uredil življenje. Odgovorila sem mu, da je njegovo junaško dejanje zgled za vse državljane in da mu je mesto Pariz z veseljem pomagalo pri njegovem poskusu, da se ustali v Franciji,« je Hidalgova zapisala na twitterju.



Po srečanju s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom je ta sporočil, da ga je imenoval za častnega francoskega državljana. Macron se je Gassamu zahvalil, mu podelil medaljo za pogum in obljubil, da bo postal gasilec.

Drama se je zgodila v soboto zvečer na severu Pariza. Gassama je novinarjem pojasnil, da je šel mimo, ko je opazil množico pred stavbo. »To sem naredil, ker je šlo za otroka. Plezal sem. Na srečo sem ga rešil,« ga je citiral Le Parisien.

Ko so prišli gasilci in reševalci, je bil otrok že na varnem. »Na srečo je bil nekdo dovolj fizično pripravljen in je imel pogum, da je šel po otroka,« francoski mediji navajajo predstavnika gasilcev.

Staršev štiriletnika v času drame ni bilo doma. Policija je kasneje zaslišala očeta zaradi suma, da je otroka pustil samega. Otrokove matere tedaj ni bilo v Parizu.

Komentarji: