Tajski dečki povabljeni na podelitev nagrad najboljšim nogometašem

Prvi mož Fife je sprva mislil, da bo lahko dečke gostil na finalu svetovnega prvenstva v Rusiji, a bodo dečki zaradi zdravstvenih razlogov ostali doma.
Fotografija: V torek se je srečno zaključila akcija reševanja tajskih dečkov in njihovega trenerja iz jame. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V torek se je srečno zaključila akcija reševanja tajskih dečkov in njihovega trenerja iz jame. FOTO: Reuters

Moskva - Gianni Infantino, prvi mož Mednarodne nogometne zveze (Fifa) je tajske dečke, ki so jih v začetku tedna rešili iz jame, povabil še na podelitev nagrad najboljšim nogometašem, ki bo septembra v Londonu. Infantino je sprva mislil, da bo dečke lahko gostil na finalu svetovnega prvenstva v Rusiji, a bodo dečki zaradi zdravstvenih razlogov ostali doma.

Potem ko je postalo jasno, da si 12 dečkov finalnega obračuna svetovnega prvenstva v Rusiji ne bo moglo ogledati, je prvi mož Fife obljubil, da jih bo povabil na kak drug Fifin dogodek. Infantino je držal besedo in mlade nogometaše povabil na podelitev nagrad najboljšim nogometašem sezone, ki bo 24. septembra v Londonu.

Gianni Infantino. FOTO: Jewel Samad/AFP
Gianni Infantino. FOTO: Jewel Samad/AFP


Infantino ni izključil niti, da bo dečke povabil na svetovno prvenstvo leta 2022. »Bomo videli, česa se bomo še spomnili,« je dejal. »Cel svet je spremljal reševanje in molil za dečke in trenerja. Ne samo nogometnega, dogodek se je dotaknil celega sveta. Moramo pa se spomniti tudi potapljača, ki je v reševalni akciji umrl,« je še dodal.


 

Komentarji: