Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Tožilstvo ustavilo kazenski pregon Kevina Spaceyja

Mladenič ni hotel pričati o izgubljenem telefonu, na katerem so domnevno bili za ameriškega igralca obremenilni dokazi.
Spaceyju očitajo tudi druge prestopke, med drugim neprimerno spolno vedenje proti tedaj 14-letnemu igralskemu kolegu. FOTO: Reuters
Spaceyju očitajo tudi druge prestopke, med drugim neprimerno spolno vedenje proti tedaj 14-letnemu igralskemu kolegu. FOTO: Reuters
S. H.
18. 7. 2019 | 08:10
18. 7. 2019 | 10:25
1:51
Hollywoodski zvezdnik Kevin Spacey se je rešil prve v nizu obtožb glede spolnega nadlegovanja. Po tem, ko je pred dvema tednoma mladenič, ki naj bi ga igralec otipaval v baru na Massachusettsu, umaknil civilno odškodninsko tožbo, je tožilstvo končalo tudi kazenski pregon v tej zadevi, poročata BBC in CNN. K temu jih je napeljala »nedosegljivost priče« oziroma tožnika. Njegov zagovornik Mitchell Garabedian je včeraj komentiral, da je njegova stranka v teh težkih okoliščinah pokazala veliko mero poguma.

Mobilnega telefona, na katerem je imel dokazno gradivo oziroma posnetek nadlegovanja in obremenilna sporočila sms, ne osemnajstletni tožnik ne njegova družina niso našli, tožnik pa o njegovi vsebini niti ni hotel pričati na sodišču. Obramba je ves čas zatrjevala, da bi mobilni telefon dokazal igralčevo nedolžnost.

Ob kazenskem pregonu je tekel tudi civilni postopek. Civilno tožbo zaradi spolnega napada je mladenič zaradi dogodka, ki se je zgodil leta 2016, vložil šele junija letos.

Spacey, ki mu je pretilo do pet let za rešetkami, se je že januarja na sodišču izrekel za nedolžnega.

Fant, zaradi katerega se je znašel na sodišču – drugi primeri še niso bili dovolj raziskani –, je sin nekdanje televizijske novinarke Heather Unruh. V času domnevne zlorabe je delal v lokalu, vendar se je, ker je bil premlad, da bi lahko užival alkoholne pijače, igralcu predstavil kot 23-letnik.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine