Trump ostro nad restavracijo, ki je odslovila njegovo tiskovno predstavnico

Ameriški predsednik je na twitterju zapisal, naj se restavracija raje ukvarja s čiščenjem. 
Fotografija: Restavracija Red Hen v Lexingtonu FOTO: Daniel Lin/AP
Odpri galerijo
Restavracija Red Hen v Lexingtonu FOTO: Daniel Lin/AP

Potem ko je lastnica restavracije Red Hen zaprosila tiskovno predstavnico ameriškega predsednika Donalda Trumpa Sarah Huckabee Sanders, naj odide iz njenega lokala, ker ji moralna stališča ne dopuščajo, da postreže nekomu, ki je del »nečloveške in neetične« administracije, se je zdaj na restavracijo spravil predsednik.  

V tvitu je zapisal, da bi se morala restavracija v Lexingtonu v Virginiji »osredotočiti na čiščenje umazanih platnenih nadstreškov, vrat in oken (ki nujno potrebujejo barvanje), namesto da zavrnejo strežbo odlični osebi, kakršna je Sarah Huckabee Sanders«.

»Vedno sem imel pravilo, če je restavracija umazana na zunaj, je umazana tudi znotraj,« je dodal Trump, ki je sam obelodanil svoj strah pred mikrobi.

Fotografije restavracije ne prikazujejo umazanije, ki jo vidi Trump. 

Seveda pa restavracijo ni doletela le Trumpova kritika, še več, nanje se je usul plaz kritik. Na spletni strani Yelp, na kateri uporabniki ocenjujejo izkušnjo, se je po 22. junijem vsula kopica negativnih kritik, čeprav je do tega datuma okoli 5000 obiskovalcev puščalo bolj ali manj pozitivne ocene. 

Spet drugi so držo lastnice podprli. 

Škodo zaradi dogodka je medtem utrpela še ena restavracija e enakim imenom v Washingtonu D. C., ker so jo zasuli z negativnimi ocenami.

Še nekaj drugih članov Trumpove administracije se je v minulih dneh srečalo s sovražnostjo javnosti, med njimi ministrica za domovinsko varnost Kirstjen Nielsen. Zapustiti je morala mehiško restavracijo, saj protestniki niso nehali kričati »sramota«. 

Komentarji: