Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Trump potrdil smrt sina Osame bin Ladna

Ameriški mediji so avgusta poročali, da naj bi bil bin Ladnov sin ubit v zadnjih dveh letih v operaciji, v katero so bile vpletene ZDA.
Hmaza bin Laden Foto Cia
Hmaza bin Laden Foto Cia
STA
14. 9. 2019 | 17:17
14. 9. 2019 | 17:19
1:48
Ameriški predsednik Donald Trump je potrdil smrt Hamze bin Ladna, sina pokojnega vodje Al Kaide Osame bin Ladna, ki naj bi ga ubili med protiteroristično operacijo na afganistansko-pakistanski meji. Ameriški mediji so o njegovi smrti poročali že na začetku avgusta.

Trump je v izjavi, ki jo je posredovala Bela hiša, dejal, da je njegova smrt »ne samo prikrajšala Al Kaido za nekoga z voditeljskimi sposobnostmi in za simbolično povezavo z njegovim očetom, ampak tudi spodkopala pomembne operativne dejavnosti te skupine«, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dodal je, da je Hamza sodeloval z več terorističnimi skupinami.

Ameriški mediji so avgusta poročali, da naj bi bil bin Ladnov sin ubit v zadnjih dveh letih v operaciji, v katero so bile vpletene ZDA. Njegovo smrt je isti mesec pogojno potrdil ameriški obrambni minister Mark Esper, Trump in drugi visoki ameriški uradniki pa takrat niso potrdili teh navedb.

Hamza bin Laden je bil petnajsti od dvajsetih otrok Osame bin Ladna, ki je načrtoval teroristični napad na ZDA 11. septembra 2001 in so ga kasneje ubili. Je sin Osamove tretje žene Harije Sabar. Star naj bi bil okoli 30 let, oče pa naj bi ga izbral za svojega naslednika na čelu mednarodne teroristične mreže, je ameriško zunanje ministrstvo sporočilo februarja, ko je razpisalo milijon dolarjev nagrade na njegovo glavo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine