V bombnem napadu v Libiji več mrtvih

Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče.
Fotografija: V bombnem napadu je umrlo najmanj sedem ljudi, okoli 20 jih je bilo ranjenih. FOTO: Esam Omran Al-fetori/Reuters
Odpri galerijo
V bombnem napadu je umrlo najmanj sedem ljudi, okoli 20 jih je bilo ranjenih. FOTO: Esam Omran Al-fetori/Reuters

Bengazi - V napadu z avtomobilom bombo v libijskem mestu Bengazi je bilo v četrtek zvečer ubitih najmanj sedem ljudi, okoli 20 pa jih je bilo ranjenih, so sporočile lokalne oblasti. Odgovornosti ni prevzel še nihče.

Bomba je eksplodirala v bližini hotela Tibesti na ulici, kjer so številni obeleževali muslimanski postni mesec ramazan, je povedal predstavnik lokalnih oblasti. Dodal je, da so bile žrtve civilisti.

Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče, je pa libijski uradnik zanj okrivil »speče teroristične celice, ki želijo sporočiti, da Bengazi ni varen«.


Napadi tudi na številna diplomatska poslopja


Uporniški libijski general Kalifa Haftar, ki nadzoruje mesto, je julija lani sporočil, da je Bengazi »popolnoma osvobojen« džihadistov. Vendar pa so se tam napadi in spopadi nadaljevali, napadli so tudi številna diplomatska poslopja in varnostne sile.

V dvojnem napadu z avtomobiloma bombama pred mošejo je bilo tako januarja ubitih skoraj 40 ljudi. Februarja se je napad prav tako zgodil pred mošejo, pri čemer je en človek umrl, skoraj 150 pa jih je bilo ranjenih.

Vojskovodja Haftar sicer vlada nad vzhodom Libije, medtem ko ima v Tripoliju sedež mednarodno priznana libijska vlada. Haftarja njegovi nasprotniki obtožujejo, da želi v državi vzpostaviti novo vojaško diktaturo.

Komentarji: