V Nemčiji 60 poškodovanih v napadu na pustni sprevod

Nemec z avtomobilom namerno zapeljal v pustni sprevod, motiv še ni znan.
Fotografija: Včeraj je 29-letni Nemec z avtomobilom namerno pridrvel v pustni sprevod, vzrok za napad ni znan. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
Odpri galerijo
Včeraj je 29-letni Nemec z avtomobilom namerno pridrvel v pustni sprevod, vzrok za napad ni znan. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters

Število poškodovanih v nemškem kraju Volkmarsen, kjer je v ponedeljek v pustno povorko z avtomobilom zapeljal 29-letni Nemec, je po zadnjih podatkih 60, med njimi je 18 otrok. Kot je danes sporočila policija, jih je 35 še vedno v bolnišnici, 17 so jih oskrbeli ambulantno. Motiv še vedno ni znan.

Policija danes ni sporočila, kakšna je stopnja poškodb pri otrocih ter ali so med tistimi, ki so jih odpeljali v bolnišnico, tudi huje poškodovani, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

V Volkmarsnu na severu nemške zvezne dežele Hessen je v ponedeljek 29-letni domačin z avtomobilom zapeljal v množico. Policija je takrat sporočila, da je bilo poškodovanih približno 30 ljudi, od tega tretjina otrok. Po navedbah očividcev je 29-letnik menda v množico zapeljal z veliko hitrostjo in naj bi namerno iskal prav otroke. Policija je 29-letnika nemudoma po dogodku aretirala.

Tožilstvo je uvedlo preiskavo zaradi poskusa uboja. Indicev, da je šlo morda za politično motivirano kaznivo dejanje, za zdaj ni. Sodnik je za voznika odredil pripor zaradi suma poskusa umora in hudega napada, čaka pa ga še obtožba zaradi nevarne vožnje. 

Preberite še:

Komentarji: