V streljanju v Bruslju ranjena asistentka evropskega poslanca

Skupno so bili sicer po poročanju belgijskih medijev ranjeni štirje ljudje, oblasti pa incidenta ne obravnavajo kot terorističnega.
Fotografija: Za zdaj nič ne kaže, da bi šlo za teroristični napad. FOTO: Johanna Geron/Reuters
Odpri galerijo
Za zdaj nič ne kaže, da bi šlo za teroristični napad. FOTO: Johanna Geron/Reuters

V streljanju, ki je v sredo zvečer odjeknilo v središču Bruslja, je bila ranjena tudi asistentka evropskega poslanca Evropske ljudske stranke (EPP) iz Švedske, so v stranki potrdili za portal Politico. Skupno so bili sicer po poročanju belgijskih medijev ranjeni štirje ljudje, oblasti pa incidenta ne obravnavajo kot terorističnega.

Asistentko so prepeljali v bolnišnico, njeno življenje pa menda ni ogroženo, je za Politico potrdil tiskovni predstavnik EPP, ki ni navedel niti imena asistentke niti poslanca, za katerega dela.

Predsednica evropskega parlamenta Roberta Metsola je za Politico prek svojega predstavnika sporočila, da je v mislih z ranjeno članico osebja parlamenta in drugimi ranjenimi v streljanju. Vsem je zaželela hitro okrevanje.

FOTO: Johanna Geron/Reuters
FOTO: Johanna Geron/Reuters

Za zdaj nič ne kaže, da bi šlo za teroristični napad. Župan bruseljskega predela Ixelles, kjer je bilo streljanje, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP omenil možnost, da je bil incident povezan z drogami. Življenje enega od ranjenih je menda ogroženo.

Komentarji: