Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Zastrupljenima otrokoma na Hrvaškem se stanje izboljšuje

Deklica je pri zavesti in komunicira, njen petletni bratec pa je trenutno še na oddelku za intenzivno nego.
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock
P.V.
18. 8. 2019 | 13:31
18. 8. 2019 | 14:44
2:30
Zdravstveno stanje 14-letne deklice in petletnega dečka, ki sta se na Hrvaškem na jadrnici Atlantia zastrupila z ogljikovim monoksidom, se izboljšuje. Deklica je že pri zavesti in komunicira, njen mlajši brat pa je sicer še vedno na oddelku za intenzivno nego v splitski bolnišnici, vendar se tudi njegovo zdravstveno stanje izboljšuje, poroča hrvaški časnik Slobodna Dalmacija.

Po navedbah hrvaškega časnika so deklico že premestili iz oddelka za intenzivno nego na otroški oddelek bolnišnice. Oba so že v petek zvečer odklopili z respiratorja, saj sta dihala samostojno. Kljub vsemu še vedno ni znano, kakšne posledice je zastrupitev pustila na njunih možganih, saj naj bi zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida utrpela poškodbe možganov, poroča portal Jutarnji listOstali trije odrasli, ki so prav tako poiskali zdravniško pomoč, so dobro, a jih še čaka nekaj pregledov, še piše portal. Skupina italijanskih turistov se je v torek na jadrnici pri Hvaru zastrupila z ogljikovim monoksidom. Sprva so za zastrupitev krivili školjke, ki so jih Italijani jedli v restavraciji na Hvaru, vendar so preiskovalci po zaključeni preiskavi potrdili, da je za zastrupitev kriv ogljikov monoksid, ki je uhajal iz ladijskega motorja. 

Na Hvaru so v sredo prijeli lastnika in kapitana jadrnice. Po navedbah splitske policije obstaja utemeljen sum, da sta prejšnji teden na plovilo neustrezno vgradila bencinski agregat, ki se lahko uporablja le v odprtih prostorih. »Po vseh zbranih dokaznih gradivih in ugotovljenih dejstvih ter zaključeni preiskavi smo zaradi suma storitve kaznivega dejanja aretirali 23-letnega in 27-letnega državljana Hrvaške ter ju pridržali v prostorih Policijske postaje Hvar,« je sporočil predstavnik hrvaške policije. ​Medtem so jadrnico po nalogu tožilstva vrnili lastnikom v Splitu. Lastnik in kapitan krivdo zavračata, branila se bosta s prostosti. Če jima bodo dokazali krivdo, jima grozi do osem let zapora.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine