11. FORMARATON 8-urni dobrodelni tek

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Že 11. leto zapored bomo tekli za dober namen – Park Tivoli, Sobota, 20. april 2019

 

Dobrodelni tek, katerega skupaj s Timing Ljubljano že 7 leto zapored organizira Jure Košir, je po načinu tekmovanja  svojevrsten izziv in užitek. Gre za osem urni tek, kjer si dolžino trase vsak določi sam. Za skupni rezultat lahko tečejo posamezniki kakor tudi ekipa. Zmagovalec v posamezni preizkušnji je tisti, ki preteče v časovnem obdobju od 0 do 8 ur najdaljšo razdaljo. Vsak posameznik sam določi čas štarta. Štart je odprt od 9.00 ure naprej, cilj pa je odprt do 17.00 ure. Zadnji možni štart je ob 16. uri.

ni podpisa
ni podpisa

Tek, na katerem za dobrodelnost šteje vsak kilometer, vsako leto privabi več tekačev. Vmes je nekaj tudi takšnih, ki za dober namen tečejo celih osem ur. Zbrana sredstva so vsa leta namenjena bolnim otrokom in tako bo tudi letos. »Letošnji Formaraton je že enajsti po vrsti in upam, da se bo zbralo še več tekačev, ki bodo kilometre nabirali skozi ves dan. Lanski zmagovalec Boris Ivanovič je v osmih urah pretekel 87 kilometrov, Brigita Burja pa 79 kilometrov, vi pa ste vabljeni, da za dober namen  pretečete ali prehodite vsaj en krog v Tivoliju ali pa se pomerite s tistimi tekači, ki vztrajajo celih osem ur. Vsak kilometer šteje je tudi tokrat naš slogan, zbrana sredstva pa bomo namenili Ustanovi za pomoč otroku z rakom« je povedal Jure Košir.

 

Dobrodelnost je torej vodilo sedaj že tradicionalnega teka. Lansko leto smo skupaj pretekli kar 4840 kilometrov. Naj nam letos tudi z vašo pomočjo uspe še več.

Prijave sprejemamo na spletni strani www.timingljubljana.si, in na prireditvenem prostoru od 7:30 do 16. ure. Prireditev bo v vsakem vremenu.

 

Več iz te teme:

Komentarji: