Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

2. ženski kolesarski večer ali kako se pripraviti na sezono

ni podpisa
ni podpisa
Marjetka Conradi
18. 2. 2015 | 09:02
15. 10. 2015 | 11:10
3:14

V petek 6.2.2015 je bila na sporedu 2. ženska kolesarska delavnica namenjena slovenskim specialkarkam oz. vsem dekletom in ženam na specialki. Večer smo pričele z dvema koristnima predavanjima, o treningu in tehniki pedaliranja ter kolesarskem bontonu.

Napovedano predavateljico Amadejo Teraž je zaradi bolezni v zadnjem trenuntku nadomestil kolesar Borja Jelič, ki je udeleženkam postregel s kar nekaj koristnimi informacijami o treningu, pripravah na prihajajočo kolesarsko sezono ter kako se pripraviti na določen kolesarski izziv, npr. Maraton Franja. Sama sem povedala par besed o tem kako se naučiti pravilnega pedaliranja in zakaj je to pomembno oz. Koristno. Teoretično pa smo obdelale še vožnjo v skupini na tisoč in en način. Posebej zanimiv je bil tudi »praktičen« del naše kolesarske delavnice. Mehanik Jan Hrovat, ki se trenutno šola za profesionalnega gasilca, nas je naučil, kako se pravilno vzdržuje kolo, čisti verigo – nikakor ne z gospodinjskim razmaščevalcem! ter menjava zračnico.

Večer smo zaključile kot se za prave specialkarke spodobi. Nazdravile smo s šampanjcem ter se posladkale s krofi.

Zaključim lahko, da smo več kot uspešno združile prijetno s koristnim, stkale nove prijateljske vezi in se pripravile na nove kolesarske podvige. 12 specialkark se nas konec marca odpravlja na 4-dnevne priprave v Rimini, kjer bomo lahko vse naučeno poternirale tudi na kolesu. Vse ostale pa se nam boste kasneje lahko pridružile na naših specialkarskih četrtkovih rundah. Se vidimo!

ni podpisa
ni podpisa

Vtisi

Darja Slimšek: Naš večer je bil specialno lušten, kar je bilo pa tako ali tako za pričakovati, če smo pa same specialkarke na kupu. Poslušale smo res zanimiva predavanja....no, jaz še vedno trdim, da je najboljši način za zamenjavo zračnice ta, da pač počakaš, da ti jo nekdo zamenja. Na koncu je bilo še nadvse prijetno druženje, ki ga je bilo kar prehitro konec, tako da kar kliče po ponovitvi. Sicer pa res že nestrpno pričakujem skupne priprave v Riminiju konec marca.... juuuupiii

Vida Teržan: Na srečanju slovenskih rekreativnih kolesark so nas izkušeni kolesarji poučili o samem treningu, prehrani in seveda o vzdrževanju kolesa. Moram priznati, da je bilo zelo poučno in seveda tudi zabavno, res pa je, da nisem čisto sigurna če bom sama kdaj  zamenjala zračnico – saj vem da je to za resno kolesarko sramotno ampak….

Polona Pušljar: Petkov ženski kolesarski večer je bil odlično izpeljan pod budnim vodstvom naše energične specialkarke Marjetke. Poleg koristnih kolesarskih napotkov pred sezono vezanih na fizično pripravo, tehniko vožnje, kolesarskim bontonom in vzdrževanjem naših koles smo zaokrožile s prijetnim druženjem in "babjim čvekom". Komaj čakam in veselim se že naših specialnih četrtkovih ženskih rund.

ni podpisa
ni podpisa

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine