Baloh zmagovalec svetovnega pokala 24-urnih dirk

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Slovenski ultramaratonski kolesar Marko Baloh je zmagal na svetovnem prvenstvu v 24-urnem kronometru v Borregu Springs v ZDA v kategoriji 40-49 let, ob tem pa prvič v karieri zmagal še v svetovnem pokalu 24-urnih tekem; v treh tekmah je prevozil 2572 kilometrov.

Baloh je bil drugi skupno z 811 km, prvi je bil Avstrijec Christoph Strasser z novim rekordom trase 886 km.

V skupnem seštevku svetovnega pokala 24-urnih dirk je Baloh zmagal z veliko prednostjo pred drugouvrščenim Angležem Chrisom Hopkinsonom. V treh letošnjih dirkah je vedno presegel 800 km, skupaj pa je prevozil 2572 km.

"Svetovni pokal v 24-urnem kronometru je bil eden izmed glavnih ciljev letošnje sezone. Zato je bil osnovni cilj na svetovnem prvenstvu preseči 500 milj (800km). Seveda je bila želja premagati trikratnega zmagovalca RAAM-a Strasserja, toda z vsemi težavami med dirko tokrat to ni bilo mogoče. Vse čestitke njemu za odličen rezultat. Sam sem izjemno zadovoljen, da sem kljub težavam vztrajal in dosegel odličen rezultat. Zmaga v svetovnem pokalu je pika na i odlične sezone, da ne rečem kariere, na katero sem zelo ponosen," je dejal Baloh.

Več iz te teme:

Komentarji: