Bujakova že med deseterico

Fotografija: Profesionalna zenska kolesarska ekipa
Odpri galerijo
Profesionalna zenska kolesarska ekipa

Kolesarska karavana je včeraj štartala World Tour dirko Amstel Gold Race. Organizator je pripravil predstavitev ženskih in moških ekip hkrati pred do zadnjega kotička napolnjenim glavnim trgom. Za moško elito kolesarjev so se na progo okoli Valkenburga, kjer se je odvijalo že svetovno prvenstvo podale predstavnice ženskih World Tour ekip.
17 vzponov in tehnični odseki trase so napravili dirko težko in selektivno. V zadnjem delu dirke, ko je dirka postajala vedno težja je imela ekipa Btc City Ljubljana v glavnini dve kolesarki, Anastasiio Iakovenko ter Eugenio Bujak. V ospredju je bila skupina 8 kolesark ubežnic, katera si je privozila minuto in pol prednosti. Na taktični beg najboljših moštev Bujakova ni odgovorila, čeprav se je pozneje izkazalo, da ima zelo močne noge.

 

ni podpisa
ni podpisa

Zmago je zasluženo med ubežnicami slavila Chantal Blaak.   V sprintu glavnine pa je  bila prepričljivo najmočnejša Bujakova, ki je ciljno črto prečkala  kot 9.. Dobro se je odrezala tudi mlada Rusinja Anastasiia Iakovenko in se uvrstila na 21. mesto. Po  veliki smoli na zadnjih dirkah je danes za ekipo BTC City Ljubljana lep dosežek v World Touru in to na dirki, ki ne nosi zastonj ime Amstel Gold Race. Hkrati je ta dosežek Bujakove kljub že zmagi v WWT do sedaj eden večjih njenih uspehov. Boogaard in Elsner dirke nista končali.

 

Rezultati:

 

1.      Blaak Chantal (Boels Dolmans) 3:24:27

2.      Brand Lucinda (Team Sunweb)

3.      Spratt Amanda (Mitchelon-Scott) +0:03

 

9. Bujak Eugenia +1:30

21. Iakovenko Anasasiia +1:30

77. Žigart Urška +9:27

 

ni podpisa
ni podpisa

Naslovna fotografija: Anže Furlan

Več iz te teme:

Komentarji: