Cesta smrti ali slave

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Vabljeni v domišljijski svet umetnika na dveh kolesih, ki se v svojem najnovejšem projektu Ride and Slay, akcijskem kratkem filmu a la Rok, sooča s smrtno nevarnimi pastmi na Cesti smrti ali slave! Kako se izogneš prvi in sežeš po drugi? "Preprosto": v svetu, ki mu vladajo zle sile, je včasih vse, kar potrebuješ, kup (stunterskih) trikov v rokavu!

V štirih snemalnih dneh na tleh tovarne aluminija Talum v Kidričevem je Rok pridelal nekaj bušk, a to je sprejemljiva kolateralna škoda, če zlim silam poskušaš ubežati z vsemi klasičnimi (old-school) in novimi (new-school) triki. Kratkometražni film Ride and Slay tako ni le na filmski trak prenešena temna plat Roka Bagoroša, temveč v akcijo zapakiran RokON! stunterski tutorial.

ni podpisa
ni podpisa

Kakšna je filmska usoda glavnega igralca, beri: stunterja, ki verjame, da si vsakdo svojo usodo piše sam, je napačno vprašanje, kot je napačna domneva, da si je zgodbo mogoče razložiti z logiko. Zakaj se je glavna igralka, ki je svojo vlogo dobila zaradi črnih las, vitke postave in velikega oprsja, spravila na Roka Bagoroša, in predvsem, zakaj bi ga rada ustavila, pa do nadaljnega ostaja skrivnost. 

ni podpisa
ni podpisa

Rok pojasnuje: "Film smo snemali že leta 2013, a sem med samim snemanjem odšel na šov v Avstrijo, kjer sem si natrgal križne kolenske vezi. Po padcu sem potreboval kar tri leta, da sem ponovno prišel na top nivo v smislu vožnje. Seveda so vmes prišle nove ideje in novi triki. In nastal je nov film! Brez glavnega sponzorja filma Scorpion Exo ne bi šlo, kot ne bi šlo brez množice entuziastov, ki so odložili svoje običajno delo in se z mano podali na moj teren. Vse sodelujoče navaja odjavna špica, vseeno pa bi rad omenil Jožeta Zalarja iz Delo osvobaja, ki je poskrbel za holivudske posebne efekte in obul filmske čevlje Radomila, Ivo Katalenič, ki je poskrbela za kostume, Marjano Bratuša, ki ima na vesti sceno, Tino Gaber, ki je odigrala zlobno šefico, Filipa in Blaža iz F&B Acrobatics, ki sta mi otežila pot skozi labirint, prijazno osebje tovarne Talum ter pujska Arturja z ekstremno antistresnim delovanjem. Nervoza na snemanju je bila namreč  ekstremna, nekaj trikov je bilo na prizorišču praktično neizvedljivih, en udarec v glavo boleč, nevarnost pa k sreči le filmska!"

Preden si ogledate film, pa morda samo še to ... Zlobna šefica Tonja bo Roka lovila do konca svojih dni. K sreči neuspešno! Ko slediš svoji največji strasti, namreč postaneš neulovljiv.


Tina Torelli za Rok Bagoros

Foto: uroš Podlogar in Rok Mlinar

 

Več iz te teme:

Komentarji: