Delo na vrtu je tudi vadba

Karantenski čas je odličen čas za delo na domačem vrtu. Večkrat slišimo, da vrtičkarji nimajo časa za rekreacijo, ker je dela na vrtu preveč. Kaj pa če je to že odlična telovadba, delo na gredicah?
Fotografija: V nadaljevanju predstavljamo sedem različnih vaj za celo telo - tako razteznih kot krepilnih, s pomočjo katerih bo delo na vrtu varno in brez bolečin. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
V nadaljevanju predstavljamo sedem različnih vaj za celo telo - tako razteznih kot krepilnih, s pomočjo katerih bo delo na vrtu varno in brez bolečin. FOTO: Shutterstock

Delo na vrtu je tudi naporno delo. Zdravniki znajo povedati, koliko delovnih poškodb se naredi prav na domačem vrtu. Razlogov je več, ne bomo jih naštevali, samo predlagali bomo nekaj, kar je dobro, da storite vsakič, preden se lotite dela.

Ker smo pri vrtnih opravilih večinoma sklonjeni, je treba dati poudarek raztezanju sprednjega dela telesa ter se hkrati usmeriti na krepitev zadnjega dela.

Prav tako moramo razbremeniti ledveni del hrbtenice. Predvsem pa ne smemo pozabiti na vaj za stabilen trup, saj so le ob močnem »jedru« gibi z okončinami varni.

Na tej povezavi je nekaj odličnih vaj za vrtičkarje.

Komentarji: