Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Dražba smuči Petra Prevca, izkupiček za Botrstvo

Peter Prevc prihaja na zaletišče velike skakalnice kjer je osvojil drugo medaljo na olimpijskih igrah, tokrat bronasto, pred njim sta bila le Noriaki Kasai in zmagovalec Kamil Stoch, Rdeča Poljana, Rusija 15. februar 2014
Peter Prevc prihaja na zaletišče velike skakalnice kjer je osvojil drugo medaljo na olimpijskih igrah, tokrat bronasto, pred njim sta bila le Noriaki Kasai in zmagovalec Kamil Stoch, Rdeča Poljana, Rusija 15. februar 2014
Uredništvo, po STA
14. 3. 2016 | 11:03
2:03

Danes se začne dražba smuči Petra Prevca, s katerimi je postal skakalec z najboljšo sezono v zgodovini tega športa. Športnik je smuči podaril projektu Botrstvo, zbrana sredstva pa bodo v celoti namenjena botrstvom 200 otrok. Kot so zapisali na spletni strani projekta, bo potek dražbe mogoče spremljati na radiu Val 202 in na spletni strani postaje.

Smuči, ki so Prevca spremljale na vseh skakalnicah, imajo za športnega asa zelo veliko vrednost: "So izjemno pomemben del opreme, saj so smuči krila skakalca in ko enkrat najdeš take, ki ti ustrezajo, jih imaš vso sezono ob sebi in skrbiš zanje. Te so res super!" Z njimi je Prevc postal svetovni prvak, dobitnik velikega kristalnega globusa in zmagovalec novoletne turneje.

Dražba se začenja danes ob 10.10, izklicna cena smuči pa je 360 evrov, so zapisali na spletni strani Vala 202. Toliko tudi znaša celoletno botrstvo za enega otroka. Potekala bo vsak dan od 6. ure do 19. ure. Zaključila se bo v petek ob 8. uri zjutraj. Zmagovalcu dražbe bo smuči osebno izročil Peter Prevc na javnem sprejemu 22. marca na ljubljanskem Kongresnem trgu.

Zbiranje pomoči za 200 otrok, ki čakajo na svojega botra, ne bo potekalo le prek dražbe. Že od petka je mogoče darovati poljuben znesek na posebej za ta namen odprt transakcijski račun, poleg tega lahke prispevate tudi s SMS sporočili BOTER5 na 1919. Oboje bo mogoče še do 22. marca. Takrat bodo objavili dokončno število otrok, ki bo z zbranimi sredstvi omogočeno enoletno prejemanje 30 evrov na mesec, so še zapisali na spletni strani radia Val 202.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine