Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Državno prvenstvo v ciklokrosu 2017/18

Galerija fotk
ni podpisa
ni podpisa
Miroslav Braco Cvjetičanin
6. 12. 2017 | 12:12
1:46

Ciklokros je idealen zimski trening

Danes sem se o dogajanju v kolesarstvu pogovarjal z belgijskem managerjem. Vprašal me je, če v Sloveniji pozimi treniramo in tekmujemo v ciklokrosu.  V Belgiji so namreč ciklokrosi zelo popularni. V ponedeljek si je tako dirko v živo ogledalo 20.000 gledalcev, po TV pa še 700.000. Povedal sem mu, da v Sloveniji ciklokrosov ne vozimo že več kot 15 let, ter da v tej disciplini nikoli nismo bili močni.

Potem sem razmišljal, kako nespametni smo, saj zamujamo odlično priložnost. S ciklokrosom bi kolesarstvo namreč lahko ohranjalo svoje mesto v medijih, obenem pa je ciklokros tudi odličen za tehnično in fizično pripravo kolesarjev.  Poznamo namreč kar nekaj odličnih profesionalcev , ki dokazujejo, kako dobro se ciklokros  vklaplja v trening cestnega kolesarstva.

Miran Kavaš

 

Danes je že malce drugače. Imamo celo slovenski pokal in državno prvenstvo. V Šenčurju je bil v soboto pravi spektakel... za tiste, ki tega športa še niso videli. Za tiste, ki smo ga že, pa imamo mešane občutke, tako zmešane kot je slovenski ciklokros na sploh, ali pač olimpijski kros s kolesi, ali gorsko kolesarstvo in ciklokros ob enem. Slovenija, kolesarstvo, bolje, da se vsaj nekaj dogaja, kot pa... Želje in upanje gredo v smer, da bomo nekega dne gledali eden in edini ciklokros in nič drugega. Ta disciplina si to zasluži!

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine