Festival teka v naravi

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Ultra Trail Vipavska dolina v soorganizaciji z Zavodom za šport Ajdovščina prireja celotedenski Festival teka v naravi, ki se bo odvijal od 5.5. do 9.5. in je namenjen športnim navdušencem in ljubiteljem narave vseh generacij.

Tek je ena najbolj naravnih oblik rekreacije. Tek v naravi ima številne pozitivne učinke na naše fizično in psihično počutje. Zavedamo se, da je vsak enkrat začetnik in da je tek v naravi potrebno tudi izpopolnjevati. Zato bodo na festivalu preko delavnic nadgradili kilometre, pridobljene na skupnih tekaških treningih z UTVV pripravljalnimi turami ter prikazali: način treninga s fartlekom v naravi, vzdržljivostnim tekom, stopnjevanjem, popravljanjem tekaške tehnike, vajami za moč, vajami za preventivo pred poškodbami. Andi Mamić in Marko Lipovž (LAP) bosta poudarila pomen ogrevanja, na koncu pa iztek in raztezne vaje, ki mišicam povrnejo prožnost.

Del tekaške priprave je tudi pravilna prehrana pred / med / in po treningu, kar nam bo predstavil Matjaž Macuh. Gostili bodo tudi športne navdušence in trailaše, kot so Anja Klančnik, Katja Drobež, Andrej Težak Tešky, ki vam bodo predstavili svoje pretekle izzive, svoje poglede na tek in motivacijo, ki jim omogoča, da vstanejo iz kavča in obujejo telovadne copate.

 

ni podpisa
ni podpisa

V sklopu festivala vam postavljajo tudi posebni celotedenski »Waknu izziv« kot pohodniško rekreativno tekmovanje v pohodih od Izvira Hublja do kapelice pri Otliškemu oknu. Tam sodelujoči ob vsakem vzponu v dnevnik vpiše svoje podatke. Štelo bo število vzponov med nedeljo, 5.5. z začetkom ob 8.00 in soboto 11.5. z zaključkom ob 13.00. Podelitev v kategoriji moški / ženske bo v nedeljo 12.5 ob 13.00 na Glavnem trgu v Vipavi.

Vsi tekaški koraki na Festivalu teka v naravi bodo namenjeni zdravju, učenju tehnike ter hkrati tudi druženju ter uživanju ob preseganju lastnih meja. Vabljeni!4.5. 9:00 - Mladinski teki / Majski tek / UTVV16 SkyRun
5.5. 8:00 - Waknu izziv - celotedenska akcija gibanja v naravi
5.5. 19:00 - Tekaško potovanje po SPP - Anja Klančnik (predavanje)
6.5. 17:00 - "Trail fartlek"; vsestranski trening trail teka - Andi Mamić (tekaška delavnica)
6.5. 19:00 - Prehrana pred / med / po trailu - naš izziv? Matjaž Macuh (predavanje)
7.5. 17:00 - Tekača vedno kaj boli, pa ni potrebno da je tako - Katja Drobež (delavnica)
7.5. 19:00 - S kavča do ultre - Katja Drobež (predavanje)
8.5. 17:00 - Vaje za moč in stabilnost tekača - Marko Lipovž (delavnica)
8.5. 19:00 - "Od 1 do 100"; dolgi teki v naravi - Andi Mamić (predavanje)

Glavni Trg, Vipava
9.5. 19:00 - Tekaška Stand Up komedija - Andrej Težak Tešky
9.5. - 12.5. Ultra Trail Vipavska dolina 2019

ni podpisa
ni podpisa

Naslovka: Marijan Močivnik (www.marijanmocivnik.com)

Več iz te teme:

Komentarji: