Franjin pričevalec. Jože Mermal

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Življenjska modrost pravi: prava lepota prihaja od znotraj. Prihaja iz lepih misli in lepega srca. In več kot to: lepota znotraj nas nam odpira oči, da prepoznamo lepoto okrog sebe. Ti nauki nas hitro pripeljejo do Franje. Saj kdor kolesari, zlo ne misli. Na kolesu smo sami s seboj … in z naravo. Ljubezen do kolesarjenja je tako tesno povezana z ljubeznijo do življenja in do narave.

V družbi BTC smo tudi zaradi vrednot, ki jih pooseblja Franja, vztrajni podporniki kolesarjenja. Poleg soustanovitve ženske ekipe BTC City Ljubljana smo ponosni na Maraton Franja BTC City, ki ga podpiramo že več kot 15 let. Leta 2003 smo postali generalni pokrovitelj, BTC City Ljubljana pa osrednje prizorišče dogajanja. Letos ponovno združujemo moči s Kolesarskim društvom Rog, Mestno občino Ljubljana in partnerji pri organizaciji že 37. maratona po vrsti. Franja je v srčiki skozi dolgoletno zgodovino ohranila sloves slovenskega praznika kolesarstva, soustvarjalci dogodka pa smo uspeli tradicijo nadgraditi z dodatnimi vsebinami, novimi partnerji in mednarodno prepoznavnostjo.

V letošnjem letu se je družini kolesarskih preizkušenj Maratona Franja BTC City pridružila nova, že šesta kolesarska trasa – »Barjanka«. Ta je nastala z željo, da širši javnosti čim bolj trajnostno in celostno predstavimo Ljubljansko barje. Nova proga ne bo tekmovalni dogodek, temveč bo namenjena druženju in raziskovanju pokrajine. Na ta način s Franjo spodbujamo poganjanje pedal za sprostitev, preživljanje prostega časa v naravi in spoštovanje naravne in kulturne dediščine.

Prebojna naravnanost in prepoznavanje priložnosti za razvoj pomagata družbi BTC pri poslovno uspešni, trajnostni rasti, ki do leta 2020 vodi do uresničitve vizije odprte družbe. Z uvajanjem inovativnih rešitev in naprednih tehnologij, odprtostjo za nove poslovne modele in skozi krepitev strateških partnerstev naš BTC City Ljubljana razvijamo iz inovativnega v pametno mesto. To že danes ponuja številne priložnosti: za nakupovanje, športno in kulturno udejstvovanje, izobraževanje pa tudi poslovno sodelovanje. V prihodnje želimo razvijati njegov potencial pod imenom BTC Living Lab in ga uveljaviti kot svetovno znano učno okolje za razvoj naprednih rešitev z različnih področij. Med njimi je tudi mobilnost prihodnosti in z njo razvoj avtonomnih vozil.

Kdo ve, morda bodo nekoč v središču pozornosti samovozeča kolesa. A prepričan sem, da ta ne bodo, vsaj ne zlahka, zamajala priljubljenosti kolesarjenja, kot ga poznamo danes. Vero mi daje prav priljubljenost Maratona Franja BTC City, ki v zadnjih letih vsakokrat zabeleži udeležbo preko sedem tisoč registriranih kolesarjev. Zavidljiv je podatek, da je skozi zgodovino maraton gostil skupaj preko 150.000 kolesarjev iz več kot 70 držav sveta. Maraton, ki je del svetovne serije UWCT Gran Fondo, ponaša slovensko ime v svet in je neprecenljiv promotor Slovenije kot zelene kolesarske destinacije.

Franja daje družbi BTC zagon in priložnost, da se na globalni zemljevid postavljamo kot podpornik velikih športnih zgodb. V sodelovanju s partnerji smo gonilo razvoja slovenskega kolesarstva, svojo prebojno moč pa vračamo Franji, s katero skupaj z udeleženci negujemo lepote kolesarstva. Pridružite se nam na potovanju, kjer vedno znova odkrivamo lepote – znotraj sebe in okrog nas!


Jože Mermal,

predsednik organizacijskega odbora Maratona Franja BTC City in predsednik uprave družbe BTC

Povzeto s Franjine spletne strani

Več iz te teme:

Komentarji: