Garminov tek, 10 kilometrov veselja

Najkrajši od treh ljubljanskih odraslih tekov ni otrok ali vnuček maratona, je resen in spoštovanja vreden član družine, le da sta sorodnika bolj razvpita.
Fotografija: Kako dober je maratonec, vemo, ko ga povprašamo, kako hiter je na deset kilometrov. FOTO: Roman Šipič/Delo
Odpri galerijo
Kako dober je maratonec, vemo, ko ga povprašamo, kako hiter je na deset kilometrov. FOTO: Roman Šipič/Delo

Kaj je tek na deset kilometrov? Je to res tako kratka razdalja, da če nimaš energije, da bi pospravil stanovanje, pa greš odteč desetko? Je tudi kratek tek boljši, kot če sploh ne bi tekel?

Ne, ni tako. To je resna tekaška razdalja za vsakogar, tudi za najboljše maratonce na svetu. O tem obstaja veliko mnenj in debat. Kar zadeva razdaljo, seveda ni dvoma, kako impresiven je maraton. Tekača izziva tako psihično kot fizično. Vendar gre pri teku več kot le za razdaljo. Kako dober je maratonec, vemo, ko ga povprašamo, kako hiter je na deset kilometrov. Zato trdimo, da je lahko Garminov tek na 10 kilometrov popolna dirka. Dirka, na kateri boste iskali in našli ravnovesje, doživeli veliko novega, spoznali nove ljudi, se odklopili od skrbi, pomagali onim, ki težje tečejo,

z majhnimi koraki boste prišli precej daleč, ne bo vam vzelo veliko časa, dokazali si boste, da zmorete, dobili boste nov zagon in ugotovili, da skupaj zmoremo, v Ljubljani pa še prav posebej.

KRAJ PRIREDITVE: Središče in okolica mesta Ljubljane

DATUM IN ČAS PRIREDITVE: Nedelja, 24. oktober, ob 9. uri

PRIREDITELJ: Mestna občina Ljubljana

IZVAJALEC: TIMING Ljubljana, društvo za izvedbo športnih programov

PRIJAVA: Prijave in plačila so sprejemali samo na spletni strani do 30. septembra.

PRIJAVNINA 2021: V ceno prijavnine sta vključena startna številka s čipom za enkratno uporabo in promocijsko darilo.

TEKMOVALNE KATEGORIJE

Garminov tek (10.000 m), start ob 9. uri:

enotna moška kategorija

enotna ženska kategorija

*nastopijo lahko tekači in tekačice letnik 2005 in starejši/-še, izjeme niso mogoče;

Omejitve so določene skladno s pravili AZS in WA. Vsako potvarjanje letnika bo obravnavano kot kršitev pravil. S prijavo jamčite, da so vsi podatki točni.

FOTO: Roman Šipič/Delo
FOTO: Roman Šipič/Delo

TRASA PROGE: Trasa je ravninska. Start je na Slovenski cesti, cilj na Kongresnem trgu. Trasa poteka po ulicah in cestah v središču mesta in za Bežigradom. Na trasi je ena okrepčevalna postaja.

VODA IN OKREPČEVALNICE: Okrepčevalnice so na vsakih 5 km od 5 km dalje.

ZDRAVSTVENO VARSTVO: Vsakdo tekmuje na lastno odgovornost. Priporočamo, da tekači do 30 dni pred tekmovanjem opravijo preventivni zdravstveni pregled in pridobijo potrditev zdravnika, da so zdravi in pripravljeni na napor. Ob progi (na vsaki okrepčevalni in vodni postaji) in na cilju maratona je dežurna zdravniška služba.

NAGRADE: Prvi trije tekmovalci in tekmovalke v absolutni kategoriji prejmejo pokale in kolajne. Spominsko priznanje z vpisanim doseženim časom si lahko vsi uvrščeni tekmovalci po končanem tekmovanju natisnejo na spletni strani maratona. Vsi tekmovalci v Garminovem teku na 10 km v cilju prejmejo spominsko medaljo.

PODELITEV NAGRAD: Prvi trije posamezniki prejmejo priznanja na glavnem odru.

SPLOŠNA DOLOČILA: Tekmovanje poteka po pravilih AZS, po tem razpisu in pravilih Svetovne atletike (WA).

Informacijska služba, ki daje vsa navodila v zvezi s tekmovanjem, posluje na TIMING Ljubljana, Staničeva 41, 1000 Ljubljana, tel: 01 234 80 00, e-mail: info@timingljubljana.si.

Uradni rezultati bodo objavljeni na spletni strani.

Pritožbena komisija sprejema pisne pritožbe s predloženo kavcijo v višini 40,00 EUR na dan tekmovanja med 9.00 in 16.00 na Kongresnem trgu v prostorih sekretariata.

Komentarji: