Golfsko evropsko prvenstvo na igrišču Royal Bled

Fotografija: Foto: Mirko Kunšič
Odpri galerijo
Foto: Mirko Kunšič

Včeraj se je začelo tridnevno Evropsko prvenstvo seniork in seniorjev na golf igrišču Royal Bled.  Prišli so iz 25 držav, za laskavi naslov se bo v seštevni igri potegovalo 54 igralk in 90 igralcev. Med prijavljenimi sta tudi lanskoletna prvakinja, Nemka  Susanne Lichtenberg in Švicar Frank Markus, ki je bil pred leti že evropski midamaterski prvak.

 

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Sinoči so v obnovljeni Kraljevi klubski hiši imeli uradno odprtje prvenstva, vsi tekmovalci so imeli še prej dva dneva za spoznavno igranje na obnovljenem in tekmovalno zahtevnem golf igrišču, ki je bilo lani staro 80 let.


Družina Šolak, ki je lastnik, je v minulih letih vanj vložila več deset milijonov evrov. Tudi zato, ker imajo vizijo, da postanejo prvo igrišče v krogu 500 kilometrov in eno najboljših v Evropi.
Tekmovalce je pozdravil predsednik GZS Marijan Jurenec, menager igrišča,  Aljoša Berc je predstavil igrišče in zaželel vsem tekmovalkam in tekmovalcem, da 54 lukenj igrišča dobro odigrajo.
V imenu Evropske golf zveze  je prisotne na odprtju nagovoril  Švicar, dr. C. Mark Bruppacher , vodja tega tekmovanja.  Vodstvo EGA zastopajo še trije člani komisij, ki bodo skrbeli za potek tekmovanja. Vse niti tekmovanja pa drži v rokah Gorazd Kogoj, sekretar GZS in član EGA.

 

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Pred 81 leti je bil takratni Royal golf klub Bled eden soustanoviteljev Evropske golf zveze v Luksemburgu.
Prvič bodo na evropskem posamičnem prvenstvu v golfu igrali trije Slovenci; Miran Babnik, Brane Svetlin in Boštjan Kušar.
Po dveh dnevih bo v soboto, finalni dan prvenstva igralo 30 najboljših seniork in 50 seniorjev po rezultatih prvih dveh dnevov.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Ekipa vzdrževalcev Royal Bled golf igrišča je igrišče več tednov pripravljala  posebej za to prvenstvo. Razgibane zelenice so hitre, visoke trave na obeh straneh čistin pa so ob slabih udarcih lahko usodne prav za vsakega tekmovalca, ki se ponašajo z nizkimi hendikepi.
Je pa blejsko, zdaj Royal golf igrišče dosedaj gostilo že deset Evropskih prvenstev v golfu, največ od vseh igrišč v Evropi.
 

Več iz te teme:

Komentarji: