Hoditi sto metrov nad tlemi

In to hoditi po vrvi, tanjši od hlačnega pasu. Parček se je celo poročil na vrvi 150 metrov nad tlemi.
Fotografija: Spencer Seabrooke je leta 2015 postavil rekord, ko je kar 290 metrov nad tlemi prehodil 64 metrov brez vsakršne zaščite. FOTO: Discovery Channel
Odpri galerijo
Spencer Seabrooke je leta 2015 postavil rekord, ko je kar 290 metrov nad tlemi prehodil 64 metrov brez vsakršne zaščite. FOTO: Discovery Channel

Spencer Seabrooke je leta 2015 postavil rekord, ko je kar 290 metrov nad tlemi prehodil 64 metrov brez vsakršne zaščite. Pravi, da je del ukvarjanja s čim takim prepričanje, da je treba živeti s polnimi pljuči. Andy Lewis je tako imenovani boter, saj je pomagal iznajti ta šport, in Mia Noblet se lahko pohvali s svetovnim rekordom za najdaljšo hojo (tako med moškimi kot ženskami).

image_alt
Legendarni boksar Mike Tyson je videti močnejši kot pred 30-leti

Za ta šport je treba biti fizično močan – treba je biti atletski, vzdržljiv in imeti občutek za ravnotežje. Enako pomembno je biti močan psihično.

Par se je celo poročil na vrvi 150 metrov nad tlemi. Njuna poroka ima na družabnih omrežjih več kot 100 milijonov ogledov.

Ta šport je vizualno privlačen, saj so pogosto vrvi razpete na neverjetno slikovitih lokacijah, denimo v kanjonu Fruit Bowl blizu mesta Moab v državi Utah.

Nova serija oddaj Nemogoči triki na vrvi, gledalce popelje v svet ljudi, ki se s hojo po vrvi ukvarjajo profesionalno in z vsem srcem. Spremljali boste nekatera imena, ki so v samem vrhu tega športa.

Če ste se kdaj spraševali, kaj pomeni hoditi po vrvi, če bi želeli spoznati nekatere od najboljših in spremljali tudi njihove najbolj divje podvige, je to serija za vas.

Premiera: 1. januarja ob 21.00 na kanalu Discovery

Komentarji: