Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Hrvaških 1.400 kilometrov z Balohom in Humarjem

ni podpisa
ni podpisa
Uredništvo
14. 3. 2016 | 09:03
3:20

Hard Cro je mednarodna ultramaratonska kolesarska dirka, ki se bo odvijala na Hrvaškem, in sicer med 20. in 24. junijem. S štartom na skrajnem jugu Hrvaške, natančneje v kraju Prevlaka, se bo usmerila proti Istri, kjer bo zaokrožila skozi najbolj zahodno točko Savudrijo in se nato nadaljevala proti kraju Sv. Martin na Muri. Zaključek dirke bo na skrajni vzhodni točki Hrvaške, v kraju Ilok.

Kot so predstavili organizatorji dirke na novinarski konferenci v LifeClass Termah Sveti Martin, gre za prvo tovrstno dirko na Hrvaškem. Ta je naletela na dober odziv med kolesarji, saj je že zdaj prijavljenih več kot 100 tekmovalcev, med njimi tudi kar nekaj žensk. Tekmovalci prihajajo iz 15 držav. Omeniti velja, da se bo dirke Hard Cro udeležilo tudi nekaj slovenskih tekmovalcev, ki bodo morali v manj kot petih dneh prevoziti kar 1.400 kilometrov in premagati približno 16.000 višinskih metrov. Posebnost dirke je tudi v tem, da si tekmovalci sami izberejo traso po kateri bodo vozili, prav tako pa ne smejo imeti nikakršne spremljevalne ekipe ali pomoči. Njihovo vožnjo bodo organizatorji stalno nadzorovali s pomočjo GPS sledilcev, podatki o lokaciji posameznega tekmovalca pa bodo v realnem času na voljo tudi uradni spletni strani organizatorja.

LifeClass Terme Sveti Martin v Medžimurju, ki so od Ljubljane oddaljene le dobri dve uri vožnje, veljajo s svojimi več kot 700 kilometri cestnih in gorskih kolesarskih stez za izrazito kolesarsko destinacijo in to tako za amaterske kot tudi profesionalne športnike. V športnih termah LifeClass Terme Sveti Martin nudijo kolesarjem vse, kar ti potrebujejo. Med drugim se lahko pohvalijo tudi z licenco Adria Bike Hotel, svojim gostom pa nudijo tudi možnost najema koles in kolesarske opreme, prostor za čiščenje koles, servis koles, vodene kolesarske ture, prostor za skladiščenje koles ter čiščenje športnih oblačil - torej vse kar bodo kolesarji na težki preizkušnji potrebovali.

O svojih izkušnjah na težkih kolesarskih preizkušnjah pa sta na novinarski konferenci spregovorila tudi vsem znani ekstremni kolesar Marko Baloh, svetovni prvak v 24-urnem kronometru in Tomaž Humar, ki se je ravno vrnil iz epskega kolesarskega popotovanja okoli sveta - v 209 dneh je prevozil 28.968 kilometrov in s tem postavil nov rekord. Kot sta dejala, so tovrstne dirke preizkušanje meja in zmogljivosti posameznika, obenem pa pomenijo tudi veliko tudi mero odrekanja ter psihično in fizično pripravljenost.

V LifeClass Termah Sveti Martin tovrstne športne dogodke toplo pozdravljajo. Zato so se odločili, da bodo tekmovalcem v času dirke nudili prostor za počitek, okrepčilo in varovanje koles. Za nameček pa si bo zmagovalec te ekstremne dirke, priboril vikend paket v omenjenih termah, kjer bodo za njegovo regeneracijo poskrbeli z odlično in večinoma okoliško pridelano hrano in bazeni s termalno vodo.

ni podpisa
ni podpisa

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine