Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Ideja za izlet: Kolesarjenje po avstrijski štajerski

Žlebe 31.5.2014
Žlebe 31.5.2014
Andraž Vide Čeligoj
17. 6. 2015 | 09:06
15. 10. 2015 | 10:10
1:56

Kolesarjenje je nedvomno v porastu. Za vedno več ljudi je prijatelj na dveh kolesih, ki ga vsakodnevno z veseljem poganjamo postal nepogrešljivi pripomoček za aktivno preživljanje prostega časa. Najsi bo to pot v službo, obisk tržnice, morda kinematografa, ali pa za zbiranje kilometrov v dobri družbi – tukaj ni dvoma, kolo je »trendy«.

Tega se dodobra zavedajo tudi naši severni sosedi, ki so kljub vzorno organizirani mreži obstoječih kolesarskih poti dodali novo tematsko pot – Pot po vinski deželi avstrijski štajerski. Pot je krožna in dolga približno 400 kilometrov, ki so namenjeni predvsem uživanju v prekrasnih pogledih, ki jih Zeleno srce Avstrije, kot avstrijsko štajersko imenujejo njeni prebivalci, nudi obiskovalcem na dveh, brez motorja gnanih obročnikih. Da se razumemo, E-kolesa so tudi več kot dobrodošla!

Poleg kolesarjenja ustvarjalci te poti zagotavljajo nepopisne kulinarične presežke, na čelu z njihovima najbolj znanima produktoma: jabolčnim vinom in bučnim oljem. No, poskrbeli so tudi za ljubitelje kulture, ki bodo vzdolž te kolesarske poti uživali v pogledih na gradove, dvorce ter tudi na dosežke moderne arhitekture, vmeščene med štajerske gričke. Pot je razdeljena na osem etap, ki se jim lahko pridružimo na poljubnem mestu.

Organizirani so tudi prevozi do izhodiščnih točk, tako da ni potrebno skrbeti kje in kako bomo parkirali svojega štirikolesnega motoriziranega konjička. Dobrodošli pri prijateljih!

Več o tej novi pridobitvi naših severnih sosedov si lahko preberete v slovenščini predstavljeni spletni strani www.steiermark.com/rad

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine